ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ραντεβού στα «Πλατάνια» του Αλμυρού

ραντεβού-στα-πλατάνια-του-αλμυρού-585983

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται κινητικότητα στα μέτωπα Αλμυρού και Χλόης

Η έξοδος των αγροτών του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής την ερχόμενη Τρίτη στο δρόμο, θα σημάνουν πολλά για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων σε επίπεδο Μαγνησίας. Στόχος των αγροτών είναι να λάβουν μέρος δυναμικά στον αγώνα που ξεκίνησε, και αυτό φάνηκε καθαρά από τη μαζικότητα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τη μαζικότητα, γεγονός που τονίστηκε από όλους όσοι πήραν το λόγο στη συγκέντρωση.

Η προσυγκέντρωση που αποφασίστηκε να γίνει μεθαύριο Τρίτη στα Πλατάνια του Αλμυρού, στις 11 το πρωί, θα είναι ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων των αγροτών, που με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε πρώτη φάση θα παραταχθούν στο δρόμο για να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους.

Οι επόμενες κινήσεις θα συναποφασιστούν μετά την Τρίτη και αφού υπάρχει εκείνη η δύναμη των τρακτέρ που θα τους επιτρέψει να κάνουν το επόμενο βήμα και να ανεβούνε στην Ε.Ο, είτε στο ύψος της Κεφάλωσης είτε στον κόμβο των Μικροθηβών.

Σημαντικό ρόλο στην οριστικοποίηση των αποφάσεων τους θα παίξει και το τι θα πράξουν συνάδελφοί τους από τα Φάρσαλα με τους οποίους είναι σε καθημερινή επικοινωνία, και με τους οποίους πέρυσι είχαν συγκροτήσει ένα πολύ δυναμικό μπλόκο στις Μικροθήβες, μαζί επίσης με αγρότες από το Βελεστίνο και τα χωριά του κάμπου.

«Η περυσινή κινητοποίηση έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. Μετά από 42 ημέρες συνεπούς αγώνα δεν μπορούμε φέτος να πειραματιζόμαστε. Συζητάμε, προβληματιζόμαστε, μπαίνουν όλα τα ζητήματα στο διάλογο και συναποφασίζουμε. Προς το παρόν ισχύει η απόφασή μας για την προσυγκέντρωση της Τρίτης στα Πλατάνια του Αλμυρού. Όλοι οι συνάδελφοι εκφράζουν την βούληση να αγωνιστούμε. Από τη μαζικότητα θα εξαρτηθούν και οι επόμενες αποφάσεις μας» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες ο Χρήστος Πάντζιος.

Κινητικότητα σε Αερινό και Χλόη

Στο μεταξύ, σήμερα προγραμματίζεται σύσκεψη στο Αερινό για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών που έχουν συγκροτήσει το δικό τους μπλόκ με 20 και πλέον τρακτέρ κάτω από την αερογέφυρα του δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Σε επικοινωνία με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων θα εξεταστούν όλοι οι παράμετροι και εάν κρίνεται σκόπιμη μία άνοδος στην εθνική οδό ή όχι.

Σήμερα εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωση αγροτών προγραμματίζεται και στο Στεφανοβίκειο με παραγωγούς από τη γύρω περιοχή προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Στην πλατεία του Στεφανοβικείου αγρότες έχουν ήδη παρατάξει 20 τρακτέρ, τα οποία, όπως τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες εκπρόσωποι από την περιοχή, τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να ανηφορίσουν για την εθνική οδό στο ύψος της Χλόης, όπως έχει προαναγγελθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου