ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ραντεβού στο Αερινό έδωσαν οι αγρότες της Μαγνησίας

ραντεβού-στο-αερινό-έδωσαν-οι-αγρότες-589855

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ και των γεωργικών τους μηχανημάτων είναι οι αγρότες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας για να ξαναστήσουν τα μπλόκα τους σε διάφορες περιοχές, αλλά παράλληλα είναι και σφόδρα προβληματισμένοι για το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι απόψεις διαφέρουν και ο κύριος προβληματισμός των αγροτών είναι ως προς το αν είναι εφικτή μια νέα μεγάλη κινητοποίηση την στιγμή που όλα όσα διεκδικούν να κερδίσουν από την κυβέρνηση είναι ήδη ψηφισμένοι νόμοι του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στην Μαγνησία έχουν ανακοινώσει οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Βελεστίνου, κάθοδο των τρακτέρ, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, στον οδικό κόμβο του Αερινού, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή Νίκο Αγγελή αναμένεται να φθάσουν στο Αερινό περί τα 30 με 40 τρακτέρ και θα σταθμεύσουν κάτω από την αερογέφυρα.

Το ίδιο σκηνικό σχεδιάζεται και από τους αγρότες στην αερογέφυρα της Χλόης.

Στα κεφαλοχώρια του κάμπου και κυρίως στον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Δημήτρη Λουφόπουλο, θα εκτιμηθεί η κατάσταση τις επόμενες και αναλόγως θα πράξουν οι αγρότες της περιοχής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν τον κόμβο του Βελεστίνου, όπου προτίθενται να σταθμεύσουν, εάν αποφασισθεί “έξοδος” των τρακτέρ στους δρόμους. Προς το παρόν τα αγροτικά μηχανήματα είναι σταθμευμένα στις πλατείες των χωριών.

Στον Αλμυρό

Στην περιφέρεια του Αλμυρού όπου πάντοτε στηνόταν ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικώς αγροτικά μπλόκα στον κόμβο των Μικροθηβών, δεν υπάρχει δυναμική νέων κινητοποιήσεων σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστο Πάντσιο, όχι γιατί ο αγροτικός κόσμος δεν έχει τεράστια και ανεπίλυτα προβλήματα, αλλά επειδή οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να εξευρεθούν λύσεις μέσα από φετινές κινητοποιήσεις είναι μηδενικές.

Παράλληλα οι περυσινές κινητοποιήσεις που διήρκησαν 42 ημέρες και κράτησαν τους αγρότες στους δρόμους με τεράστια συμμετοχή, εάν φέτος η συμμετοχή αυτή θα είναι μικρότερη λόγω “κόπωσης” ή απροθυμίας, τότε η κινητοποίηση θα κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί ως αποτυχία.

Στο Πήλιο

Ακόμη και οι αγρότες από το Πήλιο, μέσω του κ.Διανελλάκη δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βγουν στους δρόμους με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, αφού ελάχιστα είναι τα τρακτέρ στην περιοχή του Πηλίου και αναμένουν να εκτιμήσουν στο μέλλον την κατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου