ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκλήρωση του αποχετευτικού ζητούν κάτοικοι του Βελεστίνου

ολοκλήρωση-του-αποχετευτικού-ζητούν-600402

Τη συνέχιση των εργασιών του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου ζητούν 23 δημότες του Βελεστίνου με γραπτό αίτημα που κατέθεσαν στη ΔΕΥΑΡΦ Βελεστίνου και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Κοινό αίτημα των συνυπογραφόντων το υπόμνημα, είναι να τεθεί σε προτεραιότητα ο προγραμματισμός της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου, «Ενός έργου τεράστιας σημασίας, που στόχο έχει την προστασία από την ανεξέλεγκτη χρήση απορροφητικών βόθρων, καθώς και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για την οικονομική επιβάρυνση που υφιστάμεθα κάθε φορά για την εκκένωση των βόθρων μας», όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στο κοινό αίτημα που κατατέθηκε εγγράφως στη ΔΕΥΑΡΦ Βελεστίνου «Εδώ κι αρκετά χρόνια έχουν γίνει έργα κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο Βελεστίνο. Σε αρκετά σημεία έχουν τοποθετηθεί οι κεντρικοί αγωγοί κι έχουν γίνει συνδέσεις, ωστόσο υπάρχουν σημεία στα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί το αποχετευτικό έργο, με αποτέλεσμα οι δημότες των σημείων αυτών να επιβαρύνονται με μεγάλα και συνεχή έξοδα για τις εκκενώσεις των βόθρων τους. Από τον Ιανουάριο του 2015 που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, θα έπρεπε να έχει εκτελέσει τα συμπληρωματικά έργα της αποχέτευσης του Βελεστίνου. Παρόλα αυτά διανύουμε τον δεύτερο χρόνο δημαρχιακής θητείας, χωρίς καμία προσπάθεια από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Φερών, για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο».

Παράλληλα οι 23 δημότες επισημαίνουν ότι «Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποχέτευση των βρώμικων υδάτων είναι ένα έργο υποδομής και κοινής ωφέλειας που το δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως οι δημότες. Οι μέχρι τώρα υποσχέσεις, από πλευράς δημοτικής αρχής, έχουν υπερβεί τα λογικά χρονικά όρια, αλλά και τις οικονομικές αντοχές των συμπολιτών μας. Οι προφορικές δικαιολογίες που δίνονται κατά καιρούς προς τους ενδιαφερόμενους, σχετικά με τον κίνδυνο ανεύρεσης αρχαίων κατά τις εργασίες εκσκαφής, αποτελούν υπεκφυγές κι αυτό διότι είναι γνωστό σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών του υπάρχοντος ενεργού τμήματος, ανευρέθηκαν αρχαία κι αντιμετωπίστηκαν τεχνικά από τα συνεργεία».

Κλείνοντας, οι αιτούντες τονίζουν ότι: «Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ισότητα καθώς και ίσα δικαιώματα και παροχές προς όλους τους δημότες από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως ορίζει και το αρ. 4 & 2 του Συντάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει σκόπιμη κι αναιτιολόγητη κωλυσιεργία, που σκοπό έχει την αποφυγή του οικονομικού κόστους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου