ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συναγερμός για την εξαφάνιση 26χρονου στο Κεραμίδι

συναγερμός-για-την-εξαφάνιση-26χρονου-σ-604680

Συναγερμός για την εξαφάνιση 26χρονου νέου στο Κεραμίδι του δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου νέο κύμα κακοκαιρίας με σφοδρή χιονόπτωση έπληττε χθες το απόγευμα την περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές εγκλωβισμένες κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ απαιτήθηκε και η συνδρομή για μεταφορά στο Νοσοκομείο νεφροπαθούς που έπρεπε να κάνει αιμοκάθαρση.

O νεαρός είχε να δώσει σημεία ζωής από προχθές το απόγευμα. Ο 26χρονος επρόκειτο να πάει σε μάντρα στα Κανάλια, όμως έκτοτε η οικογένειά του δεν έχει κανένα νεότερο.

Η μητέρα του, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι τον αναζήτησε αλλά δεν τον βρήκε, ενώ για την τύχη του 26χρονου υπήρξε κινητοποίησε από κατοίκους του Κεραμιδίου. Το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου διεξάγει έρευνες.

Στο μεταξύ, χθες γύρω στις 2.30 το μεσημέρι απαιτήθηκε άμεσα η μεταφορά 80χρονης νεφροπαθούς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Καθώς δυνατότητα μετακίνησης για την 80χρονη δεν υπήρχε, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληλάρης ανέλαβε να μεταφέρει με τζιπ την ηλικιωμένη στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Οι κλήσεις για παροχές βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ από κτηνοτρόφους ήταν πολλές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες παρείχαν νερό σε τουλάχιστον τέσσερις κτηνοτρόφους, που είχαν έλλειμμα και το χρειάζονταν για να ταϊσουν τα ζώα τους.

Το μεσημέρι παρέμεναν αποκλεισμένες λόγω του χιονιού πολλές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Ο κ. Παλληκάρης ενημέρωσε ότι στην περιοχή Καράπουρνο υπήρχαν κλήσεις από τουλάχιστον πέντε κτηνοτρόφους για αποχιονισμό.

Ήδη είχε αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε πέντε κτηνοτροφικές μονάδες στο Περίβλεπτο και το Ελευθεροχώρι.

Στο δήμο Ρήγα Φεραίου το χιόνι έφτανε τους 10 πόντους έως και τους 40 στις πιο ορεινές περιοχές. Οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές. Στην Κοκκίνα και το Αερινό ο υδράργυρος ήταν -6 Βαθμοί Κελσίου.

Χιονόπτωση υπήρχε χθες από τις 5.30 το πρωί, εντάχθηκε, όμως, και ήταν σφοδρότερη από το μεσημέρι.

Η δημοτική αρχή Βελεστίνου έδινε συνεχή μάχη για να διατηρείται το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Λόγω του παγετού η κίνηση διεξάγονταν με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με αυτοκίνητα 4Χ4.

Στον αποχιονισμό δούλευαν εννέα συνολικά μηχανήματα και δύο υδροφόρες που έριχναν θαλασσινό νερό στο οδικό δίκτυο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου