ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πάγωσε» και η λίμνη Κάρλα

πάγωσε-και-η-λίμνη-κάρλα-605630

Στρώμα παγετού έχει σκεπάσει σε πολλά σημεία τον υγροβιότοπο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή του κάμπου, με το θερμόμετρο χθες να δείχνει μείον – 12 βαθμούς στην περιοχή, σε συνδυασμό με την πλήρη άπνοια στην ατμόσφαιρα δημιούργησαν ένα στρώμα παγετού στην λίμνη Κάρλας και κυρίως στις όχθες της.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, Ιφιγένεια Κάγκαλου, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν υφίσταται προς το παρόν σοβαρό πρόβλημα με τα πουλιά και η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο».

Αντιθέτως η ίδια επισήμανε ότι υφίσταται σοβαρό θέμα με την λαθροθηρία που παρουσιάζει έξαρση τις τελευταίες μέρες. Ο φορέας μάλιστα προτίθεται τις επόμενες μέρες να προσφύγει στον Εισαγγελέα καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων προκειμένου να «βάλει φρένο» στο λαθραίο κυνήγι.

Τα αντανακλαστικά του Φορέα ενεργοποιήθηκαν καθώς σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Φορέα, εντοπίστηκε τραυματισμένο φοινικόπτερο – Phoenicopterus roseus, το οποίο απεστάλη για περαιτέρω περίθαλψη στην οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε μετά από ακτινολογική εξέταση, το φοινικόπτερο έφερε σκάγια από κυνηγετικό όπλο. Ο περιφραγμένος χώρος του τεχνητού υγροτόπου δέχεται μεγάλο αριθμό κυνηγών, παρότι το μεγαλύτερο τμήμα του προστατεύεται από τις διατάξεις του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κάρλας, για το οποίο ισχύει γενική απαγόρευση θήρας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε όπως τόνισε η κ. Κάγκαλου, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες έναντι των υπευθύνων παραβατών, οι οποίοι παραβιάζουν κάθε νομικό κείμενο περί προστασίας της άγριας ορνιθοπανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ζητά επίσης την συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον συντονισμό δράσεων αποτροπής επιπλέον παρόμοιων περιστατικών. Τέλος, παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι επισκέπτες να καλούν στo τηλ. 2480-73993 όταν διαπιστώνουν παράνομους κυνηγούς στην περιοχή.

Β.Κ.

Πηγή βίντεο: aerial.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου