ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

οι-μαθητές-του-2ου-δημοτικού-σχολείου-φ-607375

Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών «Ρήγας Βελεστινλής» από τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning.

Το σχολείο πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικες ευχές και γεύσεις, καθώς οι μαθητές της τρίτης τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Σταματία Κοντονίνα, κατασκεύασαν και διακόσμησαν κάρτες, ζύμωσαν, έπλασαν και έψησαν Χριστόψωμα, και μοιράστηκαν την εμπειρία τους αυτή με τους ευρωπαίους φίλους τους.

Είκοσι σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning και αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες ευχές και έθιμα του τόπου τους, γεμίζοντας την τάξη και το σχολείο με πολλές ευχές.

Τα σχολεία που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ήταν από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ελλάδα, την Σλοβενία, την Σλοβακία, την Πολωνία, την Λιθουανία, την Τσεχία και την Αλβανία. Σκοποί του προγράμματος ήταν η κατασκευή χειροποίητων καρτών με απλά υλικά, η αναγραφή ευχών τόσο στην μητρική όσο και στην αγγλική γλώσσα και η ανταλλαγή εθίμων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως αναφέρει η δασκάλα της τάξης «οι μαθητές μας ζύμωσαν, έπλασαν και έψησαν χριστόψωμα, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για αυτό το έθιμο. Οι κάρτες στάλθηκαν με το ταχυδρομείο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα για να τα δουν οι μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ζήλο και ενθουσιασμό, τόσο στη διάρκεια της κατασκευής, αλλά και την περίοδο που οι κάρτες των φίλων μας άρχισαν να καταφθάνουν με το ταχυδρομείο στο σχολείο μας. Η προσπάθεια ήταν αξιόλογη και άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς ενεργοποίησε τους μαθητές και τους δραστηριοποίησε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μέσω του οποίου είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν φίλους από όλη την Ευρώπη, και να αντιληφτούν πόσο κοντά βρίσκονται με αυτούς, γιατί κατάλαβαν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν»…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου