ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δράσεις πρόληψης για μαθητές

δράσεις-πρόληψης-για-μαθητές-649653

Σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Μήνυμα πρόληψης δόθηκε από το Κ.Ε.Π. Υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου σε δεκάδες μαθητές δημοτικού σχολείου, στο πλαίσιο μιας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προγραμματισμένος έλεγχος αναπνευστικής ικανότητας των παιδιών της ΣΤ’ τάξης του δήμου Φεραίου, μία πρωτοβουλία της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Κ.Ε.Π. υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ιατρικό προσωπικό της Πνευμονολογικής Κλινικής, αποτελούμενο από την Κωνσταντίνα Δεσκάτα, την Ειρήνη Σταφυλά και την Αικατερίνη Τσουκνίδα, πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου εξέταση σπιρομέτρησης στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των σχολικών μονάδων των δημοτικών σχολείων Βελεστίνου, ενώ την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ακολούθησε ανάλογη δράση στις σχολικές μονάδες Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο γιατρών θα παρευρεθεί για να πραγματοποιήσει σπιρομετρήσεις και στα σχολεία του Αγίου Γεωργίου, Αερινού, Καναλίων και Κεραμιδίου. Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε ενεργά η συντονιστής του Κ.Ε.Π. Υγείας και επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Βελεστίνου, Αντωνία Χασιώτη, καθώς επίσης η υπάλληλος του Κ.Ε.Π. Υγείας Ειρήνη Ασπρούδη.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας τόνισε ότι: «Το Κ.Ε.Π. Υγείας του δήμου μας επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης των δημοτών μας από τα μικρά παιδιά έως και τους μεγαλύτερους μεταδίδοντας εμπράκτως το μήνυμα της προστασίας της υγείας μας και του οργανισμού μας. Η εξέταση της σπιρομέτρησης στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων του δήμου μας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την αξιόλογη συμβολή του ιατρικού προσωπικού και του γιατρού πνευμονολόγου, Κ. Ι. Γουργουλιάνη και το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών».

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κ.Ε.Π. υγείας και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ρήγα Φεραίου Ιωάννης Σκρίμπας δήλωσε από την πλευρά του ότι: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, που αποτελεί και στόχο της νέας αυτής δομής του δήμου μας, την πρόληψη. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας κρατούν στα χέρια τους την πιστοποίηση καλής λειτουργίας ενός από τα πιο ζωτικά όργανα του οργανισμού τους, του πνεύμονα, μία εξέταση δώρο της πνευμονολογικής κλινικής και του καθηγητή Κ.Ι Γουργουλιάνη, τον οποίο και ευχαριστούμε, όπως και το ιατρικό προσωπικό που πραγματοποίησε την εξέταση στα παιδιά. Με την δράση αυτή οι μικροί μας φίλοι ευαισθητοποιούνται στην πρόληψη έχοντας ένα κίνητρο για έναν σωστό τρόπο υγιεινής ζωής και άσκησης».

Στα παιδιά που εξετάστηκαν δόθηκε πιστοποιητικό καλής υγείας, το οποίο προτρέπει ουσιαστικά το οικογενειακό τους περιβάλλον, να στηρίξει την προσπάθεια διατήρησης της καλής τους φυσικής κατάστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου