ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέο, σύγχρονο Περιφερειακό Ιατρείο στα Κανάλια

νέο-σύγχρονο-περιφερειακό-ιατρείο-στ-654702

Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Ιατρείο στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το έργο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προϋπολογισμό 413.000,00 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός:

«Με την παράδοση του έργου αυτού μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες σημερινές συνθήκες λειτουργίας του παλαιού Ιατρείου και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Μέσα από τη συνεργασία με την 5η ΥΠΕ παραδίδουμε ένα ανθρώπινο έργο ζωής στους κατοίκους της υπαίθρου. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θεωρούμε ότι τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη προς τους πολίτες».

Το περιφερειακό ιατρείο Καναλίων κατασκευάστηκε σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 1.782,42 μ2 εντός του οικισμού για να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το κτίριο είναι διώροφη οικοδομή. Το υπόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2 με αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2, όπου βρίσκονται τα δύο εξεταστήρια, ένα γραφείο ιατρών, χώρος αναμονής για το κοινό, WC κοινού – προσωπικού και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο όροφος εμβαδού 96,15μ2 θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής διαμονής του εφημερεύοντος ιατρού. Το ποσό σύμβασης ανήλθε στις 222.365,62 € (με ΦΠΑ). Για την οριστική παράδοση του έργου απομένουν από το Γ.Ν. Βόλου οι συνδέσεις του Περιφερειακού Ιατρείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ιγγλέσης, καλτσογιάννης, Κίτσιος, Λιούπης, Χατζόπουλος, ο διευθηντής Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας κ. Φλαμπούρης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ρήγα Φερραίου, η γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου και πολίτες της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου