ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σημαντική διοργάνωση

σημαντική-διοργάνωση-657484

Μετά την έκδοση του 6ου τόμου ΥΠΕΡΕΙΑ 1.300 σελίδων, η Εταιρία Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα αναγγέλλει τη σύγκληση του Ζ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί – Βελεστίνο – Ρήγας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή, το Βελεστίνο, στο διάστημα μεταξύ 5 και 8 Οκτωβρίου 2017.

Το θεματικό επίκεντρο του Συνεδρίου είναι οι ενότητες Αρχαιολογία – Λαογραφία – Ιστορία της περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στη διάρκεια των εργασιών του Ζ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί – Βελεστίνο – Ρήγας» επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε πρωτότυπες ανακοινώσεις σχετικά με τις αρχαίες Φερές, το νεώτερο Βελεστίνο με τη γύρω περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τη ζωή και το έργο του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή.

«Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοίνωση στις εργασίες του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου παρακαλούνται όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] τον τίτλο της ανακοινώσεώς τους μέχρι το τέλος Μαΐου του επομένου χρόνου, του 2017, με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και τον αριθμό τηλεφώνου τους», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές .

Οι Σύνεδροι, όπως και στα προηγούμενα έξι συνέδρια, θα είναι φιλοξενούμενοι της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα μεριμνήσει και για τη μετάβασή τους στο Βελεστίνο.

Κατά τις εργασίες του Ζ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί – Βελεστίνο – Ρήγας» του 2017 θα γιορτασθεί, παράλληλα, και η επέτειος των 30 χρόνων από την ίδρυση της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, καθώς και τη διοργάνωση των σχετικών Διεθνών Συνεδρίων, με τη συμμετοχή δεκάδων σημαντικών επιστημόνων.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του τόμου ΥΠΕΡΕΙΑ με τα Πρακτικά του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» στο Βελεστίνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου