ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η πολιτεία πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα για τον κόμβο

η-πολιτεία-πρέπει-να-απαντήσει-υπεύθυ-851206

Στα νήματα συνεχών καθυστερήσεων και αναβολών έχει πιαστεί το έργο κατασκευής του κόμβου Βελεστίνου, καθώς οκτώ μήνες μετά τη δημοπράτησή του ο εργολάβος ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί. Επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση από την κεντρική πολιτική σκηνή ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Βελεστίνου Κωνσταντίνος Κανάρης.

Το Βελεστίνο εδώ και μια δεκαετία περίπου παραμένει οδικά απομονωμένο από τραγικά κατασκευαστικά λάθη που έγιναν κατά την ανακατασκευή της παλαιάς οδού Βόλου-Λαρίσης.

Ύστερα από σειρά έντονων κινητοποιήσεων και συντονισμένων ενεργειών του συνόλου των κατοίκων τής εν λόγω περιοχής, οι βραδέως κινούμενες αρμόδιες γραφειοκρατικές υπηρεσίες της Πολιτείας ανεγνώρισαν το αίτημα των κατοίκων των Φερών και αποφάσισαν την κατασκευή ανισόπεδου οδικού κόμβου, για την εξασφάλιση πρόσβασης προς το Βελεστίνο. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 4.620.000 εκ. ευρώ. Δημοπρατήθηκε δε στις 20 Οκτωβρίου 2009, ανάδοχος του οποίου ανεδείχθη η ΘΕΚΑΤ Α.Ε.

Σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης δημοπράτησης τού εν λόγω έργου η ολοκλήρωση των εργασιών αυτού θα πρέπει να συντελεσθεί εντός 12 μηνών από την εγκατάσταση του αναδόχου του έργου. Μάλιστα από τις 12 Ιανουαρίου 2010 σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου εγκρίθηκε για το έργο πίστωση ύψους 4 εκ. ευρώ.

Ωστόσο ήδη μετά από πάροδο οκτώ μηνών από το χρόνο δημοπράτησης του έργου δεν έγινε ακόμη η εγκατάσταση του εργολάβου και ως εκ τούτου η όλη διαδικασία κατασκευής του έργου παραμένει ανενεργή, με αποτέλεσμα η ανησυχία του κόσμου να εντείνεται και η αγωνία όλων να μεγαλώνει, μήπως η παρατηρούμενη καθυστέρηση έναρξης των εργασιών του έργου προοιωνίζει ματαίωση της κατασκευής αυτού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κανάρης «είναι ανάγκη, είναι επιταγή των καιρών όσο ποτέ άλλοτε να δοθεί επιτέλους μια υπεύθυνη απάντηση από το υπουργείο, σεβόμενοι τη δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων μιας ευρύτερης περιοχής, αν είναι στις προθέσεις της Πολιτείας είναι να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου αυτού ή αν άλλοι λόγοι επιβάλλουν -επί του παρόντος τουλάχιστον- την αναστολή ή και τη ματαίωση ακόμη αυτού».

Ο ίδιος στην επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα τονίζει πως «θέλουμε να ξέρουμε αν θα γίνει το έργο ή αν αναστέλλεται. Ξεκάθαρα και σοβαρά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου