ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

υποστελεχωμένο-το-κέντρο-υγείας-βελε-679653

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, καθώς πέραν της παλαιότητας του κτιρίου, του ασθενοφόρου και των ελλείψεων σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού, σημειώνεται παράλληλα έλλειψη και στα πληρώματα του ασθενοφόρου.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, στη συνάντηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και της επιτροπής «Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας», που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο DOMOTEL Xenia Volos, την περασμένη Δευτέρα.

Ο κ. Νασίκας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής «Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας» και Αντιπροέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργου Μουλά, εξέθεσε εγγράφως τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου με αντίστοιχες προτεινόμενες λύσεις, τα οποία παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας παρουσία όλων των Δημάρχων της ΠΕΔ Θεσσαλίας, προ της έναρξης της προσυνεδριακής ημερίδας της ΚΕΔΕ.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα τεθούν υπόψη του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και υπόψη του Υπουργού και του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου προτείνοντας λύσεις που πρέπει να δοθούν άμεσα για την ορθή λειτουργία του και εξυπηρέτηση όλου του Δήμου. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε την ανάγκη κάλυψης ιατρικών θέσεων με ειδικότητες παιδιάτρου, οδοντιάτρου, μικροβιολόγου αλλά και άλλων, για την αποτελεσματικότερη ιατρική εξέταση και διάγνωση των ασθενών.

Βασικό ζητούμενο είναι παράλληλα ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου με ασθενοφόρο και εξειδικευμένο πλήρωμα. Το ήδη υπάρχον ασθενοφόρο (παλιό πια) και με αρκετές ζημιές, δεν δύναται να καλύψει μια τόσο μεγάλη περιοχή, η οποία εκτείνεται από το Ελευθεροχώρι έως και το Κεραμίδι και Βένετο. Σημαντική είναι και η έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρου για την 24ωρη κάλυψη των αναγκών που πολλές φορές η απουσία στέρησε τις ζωές ανθρώπων της περιοχής καθώς επίσης και άλλες φορές την έγκαιρη διάγνωση.

Επίσης ο κ. Νασίκας ζήτησε τη συνέχιση της λειτουργίας του νέου ακτινολογικού ιατρείου, το οποίο αποκτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του Κ.Υ, με συνεχή παρουσία ειδικού ιατρού ακτινολόγου, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι οι τακτικές επισκέψεις των κινητών μονάδων της ΥΠΕ πρέπει να γίνονται συντονισμένα για να καλύπτουν τα κενά της πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε να γίνεται η ενημέρωση έγκαιρα και στις απομακρυσμένες περιοχές.

H ύπαρξη επιπλέον εξοπλισμού μηχανημάτων, όπως για παράδειγμα μηχάνημα υπερήχων κ.λπ., ο εξοπλισμός του Κ.Υ με ιατρικά και νοσοκομειακά υλικά, για την αποτελεσματικότερη παροχή ιατρικής βοήθειας στους ασθενείς, η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού και διαδικτυακού συστήματος, ο εφοδιασμός και η ενίσχυση του Κ.Υ με υλικά συντήρησης και καθαριότητας του κτιρίου, αποτελούν βασικά αιτήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου τόνισε επίσης ότι το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου έχει αποδυναμωθεί τόσο από εργατικό δυναμικό, όσο και από εργαστηριακό – κτιριακό εξοπλισμό, ενώ σημείωσε ότι μετά τη συνταξιοδότηση εργαζομένων έμειναν ακάλυπτες βασικές θέσεις για την παροχή της πρωτοβάθμιας υγείας. Παράλληλα, έθεσε υπόψη των αρμοδίων την ανάγκη επαναφοράς της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. Βελεστίνου και τη σημασία της λήψης κάθε μέτρου που είναι απαραίτητο για την επίλυση όλων των ανωτέρω προβλημάτων και την ορθή και ομαλή λειτουργία του Κ.Υ προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ιατρικές ανάγκες και τα ιατρικά περιστατικά του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο κ. Νασίκας τόνισε, επίσης, με βάση τα παραπάνω : «Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί ομαλά και με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, καθώς καλύπτει ιατρικές και νοσοκομειακές ανάγκες όλων των δημοτών. Ευελπιστούμε σε άμεση διευθέτηση και επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων, προκειμένου το Κ.Υ. Βελεστίνου να ανταποκρίνεται πλήρως σε κάθε έκτακτο ή μη περιστατικό, δίχως καθυστέρηση που μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου