ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σημαντική προσφορά εθελοντών για το ΚΕΠ Υγείας

σημαντική-προσφορά-εθελοντών-για-το-κ-711110

Σημαντική ανταπόκριση βρίσκει η πρωτοβουλία του δήμου για την υλοποίηση του προγράμματος ευαισθητοποίησης και προληπτικών εξετάσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας.

Η νέα δημοτική δομή του δήμου θα αναλάβει το συντονισμό της προσπάθειας αυτής, ενώ οι γιατροί στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου θα εξετάζουν τους πολίτες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα τους παραπέμπουν για διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτόκολλα.

Βασικό μέλημα του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα εξής επτά (7) νοσήματα: α) Καρκίνος του παχέος εντέρου, β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, γ) Καρκίνος του μαστού, δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος, ε) Ανεύρυσμα αορτής, στ) Καρκίνος του προστάτη και ζ) Μελάνωμα. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην παρότρυνση των πολιτών να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις.

Υπεύθυνος του προγράμματος έχει οριστεί ο κ. Ιωάννης Σκρίμπας, ενώ θα συντονίζει η επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Βελεστίνου κ. Χασιώτη Αντωνία καθώς και η νοσηλεύτρια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Ασπρούδη Ειρήνη.

Το ΚΕΠ Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της Υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου