ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κερδίζουν έδαφος οι αμυγδαλοπαραγωγοί

κερδίζουν-έδαφος-οι-αμυγδαλοπαραγωγ-711129

Συγκέντρωση με σκοπό να συντονίσουν τις δυνάμεις τους σε συνεργασία με άλλους παραγωγούς διπλανών χωριών πραγματοποιούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί Καναλίων την ερχόμενη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κεντρικό καφενείο του χωριού.

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί Καναλίων οργανώθηκαν με σκοπό να πετύχουν καλύτερη τιμή γιατί ενώ πέρυσι πούλησαν σε ικανοποιητική τιμή, φέτος η τιμή είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Σχεδόν η μισή τιμή από πέρυσι.

Ομως η τιμή της αμυγδαλόψιχας τόσο η χονδρική όσο και η λιανική που φτάνει στους καταναλωτές είναι διπλάσια έως και τριπλάσια.

Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τους παρακίνησε να αρχίσουν να οργανώνονται με σκοπό να παρέμβουν στην τελική διαμόρφωση της τιμής.

Από αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις των παραγωγών των Καναλίων εκλέχθηκε μία επιτροπή η οποία εξουσιοδοτήθηκε να διερευνήσει τις αγορές τόσο στη Χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί που συμμετέχουν σ’ αυτή την ομάδα ξεπερνούν τους 60 και η συνολική ποσότητα αμυγδάλων που κατέχουν ξεπερνά τους 400 τόνους.

Στη συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης θα ανακοινωθούν από την επιτροπή τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς και θα παρθούν αποφάσεις για αυτό και καλούνται όλοι οι αμυγδαλοπαραγωγοί που συμμετέχουν σ αυτή την ομάδα, αλλά και όσοι ακόμη επιθυμούν να συμμετέχουν, να παρευρίσκονται στη συνάντηση.

Επίσης μπορούν να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν και αμυγδαλοπαραγωγοί από τα υπόλοιπα χωριά.

H απόφαση που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα από αυτή την ομάδα των αμυγδαλοπαραγωγών είναι ότι δεν θα πουλήσουν την παραγωγή τους εάν δεν πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή. Μάλιστα όπως τονίζουν «η καλύτερη δυνατή τιμή γι αυτούς έχει άμεση σχέση με την τιμή (λιανική – χονδρική) που φτάνει η αμυγδαλόψιχα στον καταναλωτή και ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα ενδιάμεσο κέρδος μεταξύ των παραγωγών και των τελικών καταναλωτών αλλά θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους αυτό το ενδιάμεσο κέρδος να μην είναι διπλάσιο έως και τριπλάσιο από την τιμή που τελικά θα πουλήσουν οι ίδιοι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου