ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ

παραιτήθηκε-ο-πρόεδρος-του-δ-σ-780052

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο δημοτικό συμβούλιο η παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ Γιάννη Σκρίμπα. Ο κ. Σκρίμπας επέλεξε να ανακοινώσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τον ίδιο το δήμαρχο που δεν γνώριζε τις προθέσεις του. Ο κ. Γ. Σκρίμπας σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαφωνήσει σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Δ.Σ και επέλεξε να υποβάλλει παραίτηση εάν και όπως τονίζει και στην επιστολή του παραμένει μέλος της δημοτικής ομάδας πλειοψηφίας. Θα ασχοληθεί μάλιστα με τη δομή του ΚΕ.Π Υγείας που θα συσταθεί σύντομα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και με την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή τις επόμενες μέρες και αφού συγκληθεί η δημοτική ομάδα θα προτείνει για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ το δημοτικό σύμβουλο Τριαντάφυλλο Παπαιωάννου.

Η επιστολή παραίτησης

«Πριν δύο χρόνια- σημειώνει στην ο κ. Γ. Σκρίμπας ξεκίνησα να υπηρετώ τον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας θεσμός που προάγει την αμεροληψία, προστατεύει την ανεξαρτησία τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων καθώς και την ισόποση αντιπροσώπευση των Δημοτικών παρατάξεων. Η επιτυχία ή μη της όλης προσπάθειας μου θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Έρχεται κάποτε η στιγμή που καλούμεθα να κάνουμε τον απολογισμό των πεπραγμένων της δεδομένης χρονικής περιόδου να διδαχθούμε από τυχών λάθη του παρελθόντος και να θέσουμε τους στόχους και τα οράματα του μέλλοντος.

Ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους συνδημότες μου καθώς και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής γνωστοποίησα την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου ασκώντας πλέον τον θεσμικό μου ρόλο ως δημοτικού συμβούλου.

Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες, εδώ και μικρό χρονικό διάστημα ανέλαβα την υποχρέωση να φέρω εις πέρας δύο σημαντικές δομές το ΚΕ.Π Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου που άμεσα θα εγκαινιάσουμε και θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείτε σε όλη την επικράτεια του Δήμου και θα προάγει την πρόληψη σε άμεση συνεργασία με το εθνικό σύστημα υγείας (Κέντρο Υγείας Βελεστίνου) καθώς και τους ιδιώτες παρόχους υγείας της ευρύτερης περιοχής. Η δεύτερη δομή είναι η επιτροπή εκπόνησης τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων – ανακύκλωσης η οποία ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί με την τοποθέτηση των μπλε κωδώνων ανακύκλωσης γυάλινων συσκευών καθώς και την τοποθέτηση του conteiner ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και άλλες ενέργειες που θα τρέξουν άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θεωρώ πως όταν καλείσαι να ασκήσεις τα καθήκοντά σου με το καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει να υπάρχει και ο επαρκείς χρόνος γι αυτό.»

Καταλήγοντας ο κ. Σκρίμπας ευχαριστεί το δήμαρχο και την ομάδα πλειοψηφίας για τη συνεργασία όπως και την αντιπολίτευση, τη γραμματεία του Δ.Σ υπογραμμίζοντας « Υπηρέτησα τον συγκεκριμένο θεσμό με όλες μου τις δυνάμεις προτάσσοντας την ελευθερία της γνώμης και της άποψης χωρίς παραταξιακές παρωπίδες και με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Συνεχίζουμε δυναμικά …κοιτώντας και βάζοντας στόχους για το μέλλον και όπως λέει ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ’Η Χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου