ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καμία απάντηση για το Κάστρο Κεραμιδίου στους εθελοντές περιπατητές

καμία-απάντηση-για-το-κάστρο-κεραμιδί-780112

Καμία απάντησης δεν έχει λάβει ακόμη ο εθελοντικός σύλλογος περιπατητών «Η Παλιά Κασθαναία» από το Δασαρχείο του Βόλου στο αίτημα να συνεχίσουν τον καθαρισμό του χώρου γύρω από το Κάστρο που υπάρχει στην περιοχή «Άγιος Ιωάννης».

Οι εθελοντές μέλη στον περιπατητικό σύλλογο Κεραμιδίου «Η Παλιά Κασθαναία ζητούν να συνεχίσουν τον καθαρισμό στο χώρο και αιτήθηκαν στο δασαρχείο Βόλου να γίνει το ίδιο και στον υπόλοιπο χώρο.

Ωστόσο το Δασαρχείο απάντησε αρνητικά υποστηρίζοντας εγγράφως ότι «μετά από αυτοψία που έγινε από την υπηρεσία αδυνατεί να απαντήσει θετικά στο αίτημα, διότι όπως τονίζει αφενός επετεύχθη ο καθαρισμός του ελαιώνα πέριξ της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη και αφ΄ ετέρου διανοίχτηκε μεγάλη ζώνη που αναδεικνύει το ανατολικό μέρος του τείχους του αρχαιολογικού χώρου το οποίο είναι ορατό. Περαιτέρω συνέχιση της υλοτομίας θα ήταν σε βάρος του δάσους αειφύλλων πλατυφύλλων και του συνολικού τοπίου της περιοχής».

«Εμείς ως σύλλογος θέλουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του χωριού μας» τονίζουν τα μέλη του συλλόγου που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την άκαμπτη όπως τη χαρακτηρίζουν στάση του δασαρχείου.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το δάσος δεν κινδυνεύει από τον καθαρισμό που ζητούν να τους επιτραπεί να κάνουν στο σημείο οι ίδιοι αλλά από την λαθραία υλοτόμηση στο βουνό που γίνεται όπως καταγγέλλουν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανείς να τιμωρείται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου