ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ελ. Λαϊτσιου: Παρέλαβαν έτοιμο έργο στο Αερινό και ακόμα το καθυστερούν

ελ-λαϊτσιου-παρέλαβαν-έτοιμο-έργο-στο-785995

Η πρώην Δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου με δήλωσή της αναφέρεται στο θέμα της ύδρευσης στην περιοχή του Αερινού και συγκεκριμένα τονίζει: «Στάσιμο παραμένει εδώ και δυο χρόνια το έργο της ύδρευσης του Αερινού, το οποίο ξεκίνησε το 2013 από τη δική μας Δημοτική Αρχή με χρηματοδότηση που εμείς εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ (Περιφέρεια Θεσσαλίας), με αποτέλεσμα την απένταξη του και το χάσιμο της χρηματοδότησης, πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο 2016, με την αιτιολογία ότι δεν ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο (δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο 2015).

Και είναι λυπηρό που η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να απολογείται για την καθυστέρηση δύο χρόνων, με δυσάρεστες συνέπειες για τους κατοίκους του Αερινού, να ανακοινώνει ότι επιλύει το πρόβλημα της ύδρευσης του Αερινού, επειδή εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να ζητήσει εκ νέου χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, το έργο, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ, το οποίο ξεκίνησε το 2013 περιλάμβανε δύο υποέργα. Το πρώτο αφορούσε την ανόρυξη και κατασκευή νέας υδρευτικής γεώτρησης με ποιοτικό νερό για τους κατοίκους του Αερινού και το δεύτερο τη σύνδεση της στο υπάρχον δίκτυο. Να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα το Αερινό υδροδοτείται από μισθωμένη ιδιωτική γεώτρηση με σημαντική οικονομική ζημία για το Δήμο.

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου ολοκλήρωσε μέσα στο 2013 τον πλήρη φάκελο με τις απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις του έργου, το οποίο υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τον Δεκέμβριο 2013.

Η έγκριση της χρηματοδότησης ήρθε τον Μάρτιο 2014 και μέσα σε λίγους μήνες, καταφέραμε και ολοκληρώσαμε το πρώτο υποέργο που αφορούσε την ανόρυξη και κατασκευή της νέας γεώτρησης που ήταν εντός προδιαγραφών και με ποιοτικό νερό.

Απέμενε να γίνει μια απλή διαδικασία, αυτή της σύνδεσης της νέας γεώτρησης με το δίκτυο ύδρευσης. Δυστυχώς, αν και έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή καθυστέρησε αδικαιολόγητα να υλοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να χαθούν οι προθεσμίες και να πρέπει να υποβάλλει ξανά το έργο σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, κάτι που έγινε τελικά προ ημερών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αντί λοιπόν να βγάζουν ανακοινώσεις, αποκρύπτοντας μάλιστα την αλήθεια και παρουσιάζοντας το έργο ως δικό τους, θα έπρεπε να απολογηθούν στους κατοίκους του Αερινού και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας, γιατί δεν έθεσαν εδώ και δύο χρόνια σε λειτουργία τη νέα υδρευτική γεώτρηση και θα πρέπει οι κάτοικοι ν”.α περιμένουν ακόμη για μεγάλο χρονικό διάστημα για να δουν το έργο ολοκληρωμένο.

Και δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό έργο που παραμένει στάσιμο και αναξιοποίητο: η πλατεία δίπλα στο Στάδιο Βελεστίνου, το Μουσείο Ρήγα Φεραίου, η ανόρυξη νέας γεώτρησης στη θέση «Σαριγκιόλ» για το Στεφανοβίκειο, το Σκοπευτήριο Ριζομύλου, το έργο ύδρευσης του Κεραμιδίου, έργα χρηματοδοτούμενα από το Leader, είναι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου