ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε πλήρη εξέλιξη η ανακατασκευή του δρόμου Βόλου-Βελεστίνου

σε-πλήρη-εξέλιξη-η-ανακατασκευή-του-δρ-808738

Τα έργα ανακατασκευής του δρόμου μεταξύ Βελεστίνου-Βόλου μπροστά από το 304 ΠΕΒ, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη. Πρόκειται για ένα έργο που δίνει λύση στην ταλαιπωρία των οδηγών από την αστοχία του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο. Το έργο προϋπολογισμού 9.200.000,00 € χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο για το Βόλο για και τη Θεσσαλία προϋπολογισμού 9,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το δρόμο που βρίσκετε στο ύψος του 304 ΠΕΒ στην κεντρική αρτηρία εισόδου της πόλης του Βόλου, με κατεύθυνση από και προς την Αθήνα και τη Λάρισα. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε όλα να πάνε καλά και να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα το έργο αυτό έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλής μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να υλοποιούμε έργα όπως αυτό σ’ αυτή την δύσκολη εποχή, καθώς θέσεις εργασίας δημιουργεί αλλά και ρίχνει χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία, πλέον της χρησιμότητας που θα έχει για όλη την περιοχή».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Αναλυτικότερα, το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

– Την καθαίρεση και ανακατασκευή μέρους του οδικού τμήματος που συνδέει το Βελεστίνο με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου για την εξάλειψη των φθορών (υβώματα, κυματώσεις) που παρατηρούνται στο οδόστρωμα από τη Χ.Θ. 0+489 (στο ύψος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ΠΕΒ) έως Χ.Θ. 3+489 (στο ύψος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλικής Χαλυβουργίας) ήτοι μήκους περί τα 3 km.

– Την καθαίρεση τμήματος του προβληματικού επιχώματος της αρτηρίας, (πάχους 2,24m κάτω από την ερυθρά της οδού) και η ανακατασκευή της από αρχής, με εφαρμογή των ισχυουσών προδιαγραφών υλικών και κατασκευής έργων οδοποιίας.

– Την τοποθέτηση οριζόντιας- κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης και ασφάλισης του έργου με την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) κατά μήκος της αρτηρίας και επί της κεντρικής νησίδας (βάσει των ισχυουσών προδιαγραφών).

– Την ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού με αντικατάσταση των Φωτιστικών Σωμάτων Νατρίου με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), για εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου, θα πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας μέσω των υφιστάμενων παράπλευρων οδών χρησιμοποιώντας εργοταξιακή σήμανση ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Το υπο κατασκευή οδικό τμήμα μετά τη βελτίωσή του θα έχει τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά με το υφιστάμενο, δηλαδή 4 λωρίδες κυκλοφορίας (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας) πλάτους 3,75m έκαστη με ΛΕΑ πλάτους 2,5m, οι οποίες διαχωρίζονται με κεντρική νησίδα πλάτους 3,00m.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου