ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε βουβή διαμαρτυρία μετατράπηκε το μνημόσυνο για τα τρία αγγελούδια

σε-βουβή-διαμαρτυρία-μετατράπηκε-το-μ-810639

Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, πρόσωπα σκυθρωπά και σκαμμένα από το κλάμα και τη θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια τους, οι κάτοικοι Στεφανοβικείου και Ριζομύλου προχθές το απόγευμα ανανέωσαν την υπόσχεσή τους στα τρία αγγελούδια, τις αδερφές Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή και στον Φίλιππο Καπανιάρη, ότι δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ.

Η επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο όπου πριν από δύο χρόνια έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους τα τρία αγγελούδια από το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο αντίστοιχα μετατράπηκε για μία ακόμη φορά σε μία βουβή διαμαρτυρία, για το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά αυτός ο δρόμος παραμένει «καρμανιόλα», αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που χρησιμοποιούν τα φορτηγά και στο θέμα των διοδίων παραμένουν όλα παγωμένα.

Ο δρόμος όπως είχαν ζητήσει οι δύο χαροκαμένες οικογένειες παρέμεινε κλειστός από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ, ενώ περιπολικά με άνδρες της Τροχαίας είχαν φροντίσει για την παράκαμψη της κυκλοφορίας.

Συντετριμμένοι και απαρηγόρητοι οι γονείς των δύο κοριτσιών που χάθηκαν μέσα σε μία νύχτα, αλλά και οι γονείς του Φίλιππου. Και οι δύο οικογένειες βιώνουν την αβάσταχτη απώλεια με απόλυτο θρήνο.

Στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί το μνημείο για τα τρία παιδιά, προκειμένου να θυμίζει «τη θυσία» τους στο Μολώχ της ασφάλτου σε ένα σημείο από τα πιο επικίνδυνα στη χώρα, φίλοι των παιδιών ντυμένοι στα μαύρα μοίραζαν λευκά τριαντάφυλλα, ενώ οι μαύρες σημαίες που τοποθετήθηκαν δίπλα από το μνημείο, υπενθυμίζουν κάθε μέρα την υποχρέωση της Πολιτείας να κάνει το καθήκον της, καθιστώντας αυτό το δρόμο ασφαλή για τη διέλευση των οχημάτων.

Ο δρόμος της Π.Ε. Οδού Βόλου – Λάρισας, έκλεισε για λίγη ώρα στο ύψος του μνημείου, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο, ενώ στο τέλος αυτού ελευθερώθηκαν τρία λευκά περιστέρια και αφέθηκαν τρία μπαλόνια με τα ονόματα της Ιωάννας, της Κατερίνας και του Φίλιππου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου