ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανακύκλωση γυαλιού στο δήμο Ρήγα Φεραίου

ανακύκλωση-γυαλιού-στο-δήμο-ρήγα-φερα-817814

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου προμηθεύτηκε 15 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού

Στην υπογραφή συμφωνητικού για το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού μεταξύ του δήμου Ρήγα Φεραίου και της Ε.Ε.Α.Α. προέβη ο δήμαρχος κ. Νασίκας Δημήτρης μετά από εισήγηση των μελών της Ομάδας Εκπόνησης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων δήμου Ρήγα Φεραίου. Ο δήμος προμηθεύτηκε 15 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού, ώστε να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική πλευρά του.

Οπως τόνισε ο συντονιστής της ομάδας κ. Σκρίμπας Ιωάννης σκοπός της κίνησης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των δημοτών, οι οποίοι έχουν αποδείξει με την μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους την ενεργό συμμετοχή τους στην περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου μέσω της Ομάδας Εκπόνησης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων με συντονισμένες ενέργειες θα συμβάλει έμπρακτα στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η καλλιέργεια κουλτούρας που θα προάγει την διαδικασία της Ανακύκλωση στους δημότες θα οδηγήσει στην αποφυγή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

«Πρόσφατα έγινε η προμήθεια των 15 κωδώνων συλλογής γυαλιού όπου και θα τοποθετηθούν τις προσεχείς ημέρες σε κεντρικά σημεία των χωριών του δήμου και σε συνεργασία τόσο με τους επαγγελματίες, όσο και με τους ίδιους τους δημότες θα ξεκινήσει η συλλογή των ειδών γυαλιού», ανέφερε ο κ. Σκρίμπας. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Επίσης πρόσφατα υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας με την Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε για την προμήθεια από το δήμο Ρήγα Φεραίου ενός κοντέινερ και κάδων για την συλλογή Αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και κάδων συλλογής λαμπών και λαμπτήρων μειώνοντας έτσι τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Τέλος από το Σεπτέμβριο ο Δήμος θα προβεί στην διοργάνωση ημερίδων σε σχολικές μονάδες της περιοχής αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την περαιτέρω ενημέρωση και τα οφέλη της Ανακύκλωσης».

Οι περιβαλλοντικές δράσεις του δήμου Ρήγα Φεραίου που ξεκίνησαν από τις αρχές της θητείας της νυν δημοτικής Αρχής σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία μιας και συνάντησαν την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν από το Σεπτέμβριο με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.

Η μελέτη του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) Ρήγα Φεραίου έχει ως βασικό στόχο η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων να γίνεται στο επίπεδο του δήμου με συνέπεια τη δραστική μείωση των αποβλήτων που παραμένουν σε σύμμεικτη μορφή και οδηγούνται στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Παράλληλος στόχος είναι η ανάπτυξη δράσεων για την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, τη διαλογή στην πηγή με σχεδιασμό δικτύου ξεχωριστών κάδων για ειδικά ρεύματα αποβλήτων, με έμφαση στα βιοαπόβλητα, σχεδιασμό «πράσινων σημείων», δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης κοινού, ανάπτυξη κατάλληλου συστήματος συλλογής, μεταφοράς. Σχεδιασμός επίσης δράσεων με σκοπό την κομποστοποίηση των προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι) καθώς και την διάθεση του χρήσιμου εξοπλισμού (π.χ. έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου