ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκκόλαψαν μέχρι και κλωσσόπουλα

εκκόλαψαν-μέχρι-και-κλωσσόπουλα-823935

Ενενήντα μαθητές και 17 καθηγητές μαζί με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Χρ. Μαράτο, βγήκαν την περασμένη Παρασκευή, στον πεζόδρομο του Βελεστίνου και παρουσίασαν στην τοπική κοινωνία τη δουλειά που κάνουν μέσα στο σχολείο. Στην έκθεση με τις εργασίες των μαθητών υπήρχαν μέχρι και… κλωσσόπουλα τα οποία εκκολάφθηκαν και αναπτύχθηκαν στην κλωσσομηχανή που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με τη λήξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς και την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων, μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, διοργάνωσαν έκθεση με τις εργασίες που έκαναν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Εστησαν περίπτερο στον πεζόδρομο Βελεστίνου, μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου και έδειξαν στους πολίτες τη δουλειά τους.

Συμμετείχαν μαθητές με εργασίες τους από όλους τους τομείς: τον Τομέα Γεωπονίας, τον Τομέα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τον Τομέα Υπαλλήλων Διοίκησης.

Οι μαθητές παρουσίασαν γλυκά, μαρμελάδες, τουρσιά και σαπούνια που έφτιαξαν μόνοι τους στα εργαστήρια του σχολείου. Εφτιαξαν ακόμη λικέρ μέχρι και μπίρες και κερνούσαν τους επισκέπτες της έκθεσής τους. Εξέθεσαν τη δική τους παραγωγή κρασιού μέχρι και… κλωσσόπουλα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαράτο οι μαθητές του τομέα γεωπονίας, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους δημιούργησαν τη δική τους κλωσσομηχανή και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εκκόλαψαν τα δικά τους κλωσσόπουλα τα οποία στη συνέχεια πήραν στα σπίτια τους.

Με έξοδα του ταμείου του σχολείου αγοράστηκαν τα απαραίτητα εξαρτήματα και στη συνέχεια οι μαθητές κατασκεύασαν τη δική τους κλωσσομηχανή. «Οι μαθητές έφερναν αβγά από το σπίτι τους και ανά 20 ημέρες είχαμε παραγωγή κλωσσόπουλων. Στην κλωσσομηχανή η θερμοκρασία ήταν σταθερή στους 100 βαθμούς Φαρενάιτ, υπήρχε σταθερή υγρασία και οι μαθητές παρακολουθούσαν κάθε στάδιο: πώς έσπαγε το αβγό, πώς έβγαινε ο νεοσσός, ο οποίος έμπαινε σε ένα χαρτοκιβώτιο με τροφή για λίγες ημέρες, πριν οι μαθητές πάρουν το κλωσσόπουλο στο σπίτι τους», περιγράφει ο κ. Μαράτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου