ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού

πρόσληψη-έκτακτου-προσωπικού-60811

Εκτακτο προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ρήγα Φεραίου

Η ανάγκη πρόσληψης έκτακτου προσωπικού υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και αποφασίστηκε η πρόσληψη τριών ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Με είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός ημερήσιας διάταξης, πραγματοποιήθηκε η 6η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ρήγα Φεραίου, την περασμένη Πέμπτη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: Ο προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2016 για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όπου παρουσιάζεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και λόγω υψηλών θερμοκρασιών, δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον τακτικό προσωπικό του δήμου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά (αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, περιορισμός και αναστολή προσλήψεων κλπ).

Η έλλειψη προσωπικού λειτουργεί ανασταλτικά στην ανταπόκριση του δήμου για την αποκομιδή απορριμμάτων μη τηρώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και στην εφαρμογή εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων – ανακύκλωση κλπ. Επίσης πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι οι ανωτέρω υπηρεσίες εξυπηρετούν δέκα (10) τοπικές κοινότητας και δεκαέξι (16) οικισμούς που απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Με βάση τα ανωτέρω κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης έκτακτου προσωπικού και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την πρόσληψη τριών ατόμων ειδικότητας ΥΕ συνοδοί απορριμματοφόρων, δύο εργατών καθαριότητας ΥΕ και δύο ΔΕ οδηγών, οχτάμηνης διάρκειας.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η παραχώρηση χρήσης χώρου πλησίον του φράγματος της λίμνης Κάρλας στη συμβολή του περιφερειακού, 304 ΠΕΒ – Καναλίων στην Τ.Κ. Στεφανοβικείου, στην Αεραθλητική Ενωση Μαγνησίας για διεξαγωγή αγώνα ανεμοπτέρων κατηγορίας F5J FAI INTERTOYR WORLD CUP, από 8 έως 12 Ιουνίου, σύμφωνα και με την υπ’ αριθ. 1/2016 απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Τ.Κ. Στεφανοβικείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου