ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εξι μήνες πόνου και οργής

εξι-μήνες-πόνου-και-οργής-705553

Για τα τρία αδικοχαμένα αγγελούδια σε δυστύχημα στην ΠΕΟ

Σε κλίμα ανείπωτης οδύνης, τελέστηκε χθες η επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση έξι μηνών από τον άδικο χαμό των τριών νέων παιδιών από το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο της 18χρονης Ιωάννας Κουτσιαρή, της 21χρονης αδερφής της Κατερίνας Κουτσιαρή και του 20χρονου Φίλιππου Καπανιάρη σε τροχαίο δυστύχημα στο 36ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ριζομύλου – Στεφανοβικείου.

Σφιχτά χείλη από πόνο, αστραφτερά βλέμματα από θλίψη και οργή. Οι οικογένειες των τριών αγγελουδιών συντετριμμένες, οι κάτοικοι του χωριού οργισμένοι, θρηνούσαν βουβά μπροστά από το εικονοστάσι.

Παρά το τραγικό δυστύχημα, τα διόδια Μοσχοχωρίου συνεχίζουν να λειτουργούν. Οι συνθήκες ασφαλείας της ΠΕΟ είναι ανεπαρκείς, ενώ οι κάτοικοι καλούνται για καταθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και την Τροχαία Μοσχοχωρίου για την κινητοποίηση του περασμένου καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, επισήμανε ότι έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες και από τη Συντονιστική Επιτροπή και από το δήμο Ρήγα Φεραίου για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου. Τα φορτηγά οχήματα -λόγω του κόστους- παρακάμπτουν τα διόδια και διέρχονται την Παλαιά Εθνική Οδό, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πρόκλησης δυστυχημάτων να αυξάνεται.

«Είμαστε συντετριμμένοι ως τοπική κοινωνία. Ολες οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο Α. Ε., πραγματοποιήθηκαν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε -και συνεχίζουμε να προσπαθούμε- να έρθουμε σε επαφή με το υπουργείο, καθώς, όπως μας ενημέρωσαν, μόνο με εντολή της διοίκησης μπορούν να καταργηθούν τα διόδια.

Συγκεντρώσαμε ψηφίσματα από τα δημοτικά συμβούλια όμορων δήμων και από κοινού με τη συντονιστική επιτροπή συνεχίζουμε τις ενέργειες. Εχουμε εξαντλήσει όλους τους τρόπους και τα μέσα διαβούλευσης. Με τη συντονιστική επιτροπή θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις με άλλου είδους μορφή όπως κινητοποιήσεις, που θα ανακοινώσουμε σύντομα» συμπλήρωσε.

Για το θέμα των καταθέσεων από το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και την Τροχαία Μοσχοχωρίου, ο κ. Νασίκας διευκρίνισε ότι η δημοτική αρχή έχει ορίσει δικηγόρο για να υπερασπιστεί τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την κινητοποίηση στα διόδια πέρυσι το καλοκαίρι» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου