ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε φάση ολοκλήρωσης οι περιφερειακοί δρόμοι

σε-φάση-ολοκλήρωσης-οι-περιφερειακοί-217362

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής των δύο περιφερειακών δρόμων στο Στεφανοβίκειο με δημοτικούς πόρους και μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός και των δύο περιφερειακών δρόμων ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ με συνολικό μήκος 3,6 χιλιόμετρα.

Το πρώτο έργο είναι ο περιφερειακός δρόμος από την πλευρά της Λάρισας που έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και κατασκευάζεται από πόρους του Δήμου. Έχει συνολικό μήκος 1.700 μέτρα. Στόχος είναι η διευκόλυνση των οδηγών που κινούνται είτε εντός της δημοτικής ενότητας, είτε θέλουν να μεταβούν στο γειτονικό στρατόπεδο ελικοπτέρων. Ο δρόμος θα εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Βόλου-Λάρισας, ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμος στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ θα υπάρχει σύνδεση και με το κέντρο του Στεφανοβικείου.

Ο δεύτερος περιφερειακός δρόμος έχει προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την οδική πρόσβαση των κατοίκων σε περιοχές εκτός του συγκεκριμένου δημοτικού διαμερίσματος και θα αποφορτίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο.Ο περιφερειακός δρόμος, από την πλευρά του Βόλου, ξεκινάει από τις αποθήκες του Συνεταιρισμού. Το πλάτος του είναι 7,50 μέτρα.

Η ολοκλήρωση των δύο έργων θα συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο οδικών αξόνων μέσω του οποίου θα ωφελούνται τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες καθώς ενισχύεται η οδική ασφάλεια, αποφορτίζεται το κέντρο από τη διέλευση οχημάτων, βελτιώνεται η πρόσβαση και αναβαθμίζεται γενικότερα η καθημερινότητα. Συγχρόνως οι δύο περιφερειακοί δρόμοι έχουν θωρακιστεί αντιπλημμυρικά προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου