ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ιδρύουν Σύλλογο οι γυναίκες Βελεστίνου

ιδρύουν-σύλλογο-οι-γυναίκες-βελεστίν-254413

Δεκάδες ήταν οι γυναίκες από το Βελεστίνο που συγκεντρώθηκαν στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησαν με σκοπό την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών της περιοχής. Η συνάντηση έγινε στο χώρο του Δημαρχείου, όπου συζητήθηκε το καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου, ενώ τονίστηκαν σκέψεις, ιδέες και προτάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Η πρώτη συνάντηση των γυναικών πραγματοποιήθηκε με την ενθάρρυνση της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου η οποία στηρίζει πρωτοβουλίες γυναικών για την ίδρυση των κατά τόπους Συλλόγων με στόχο την έμφαση στη δημιουργικότητα, στην εξωστρέφεια και στην ανάδειξη των πολύπλευρων δυνατοτήτων των γυναικών της επαρχίας, ενώ την οργάνωση της συνάντησης ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Βελεστίνου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Ουσιαστικά οι γυναίκες της περιοχής ενώνουν τις δυνάμεις και τη δημιουργική τους διάθεση, προκειμένου να υλοποιήσουν από κοινού δράσεις που θα είναι χρήσιμες για την κοινωνική του υπόσταση, τον τόπο και το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου παρευρέθηκε στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας η οποία αρχικά ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο εγχείρημα των γυναικών σημειώνοντας πως είναι πολύ ενθαρρυντικό που στην πρώτη συνάντηση, προσήλθαν δεκάδες γυναίκες αποδεικνύοντας πως νιώθουν την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν όλες μαζί για διάφορες ενδιαφέρουσες δράσεις.

Παράλληλα τόνισε πως και στο Βελεστίνο τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών οι οποίες είναι αποδεδειγμένο ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά στην πρόοδο του τόπου μας. Εξάλλου υπάρχουν ήδη τα πετυχημένα παραδείγματα των Συλλόγων Γυναικών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όπου οι γυναίκες προσφέρουν πολλά, δημιουργούν όμορφα προϊόντα, ενεργοποιούνται σε δράσεις και εκδηλώσεις τονώνοντας τον εξωστρεφή δημιουργικό χαρακτήρα της δράσης τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου