ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκληρώνεται ο Κόμβος

ολοκληρώνεται-ο-κόμβος-260791

Εντός διμήνου αποπερατώνονται οι εργασίες

Ολοκληρώνονται μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι εργασίες στον Κόμβο του Βελεστίνου και ο οποίος θα παραδοθεί για την κυκλοφορία των οχημάτων και την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών.

Ο κόμβος, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και αναμένεται να δώσει πολλαπλή ώθηση για την εξέλιξη της περιοχής.

Οι εργασίες στον Κόμβο του Βελεστίνου είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου μετά από πολλών χρόνων αναμονή και καθυστέρηση ωστόσο μια νέα εμπλοκή με την αρχαιολογία είχε καθυστερήσει για μία ακόμη φορά το έργο με απόφαση της ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς είχε δεσμευθεί ένα τμήμα του Κόμβου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αρχαιολογικές έρευνες.

Είχε μάλιστα προσληφθεί προσωπικό για να ολοκληρωθούν οι εργασίες όσο το δυνατόν συντομότερα έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του έργου και να σταματήσει η χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών που θέλουν να μετακινηθούν από το Βόλο προς το Βελεστίνο.

Πλέον οι εργασίες στον κόμβο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την αρμόδια εργολαβία. Μετά την πολύμηνη παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου μέσα στο επόμενο δίμηνο το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το Δήμο, σύντομα οι κάτοικοι της περιοχής, θα μπορούν να έχουν εύκολη, ασφαλή και άμεση πρόσβαση στους προορισμούς τους, χωρίς να χρονοτριβούν και να ταλαιπωρούνται. Παράλληλα όλη αυτή η περιοχή θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και περιλαμβάνει γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την παλιά εθνική οδό και την παράπλευρη συνδετήρια οδό.

Σύμφωνα με τη μελέτη εξάλλου προβλέπεται μονός κλάδος πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β, υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων.

Επίσης τοπική οδός μήκους 270μέτρων, η οποία κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού, τοίχοι αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140μέτρων και έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης κόμβου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου