ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Φρουροί» της Κερασιάς οι κάτοικοί της

φρουροί-της-κερασιάς-οι-κάτοικοί-τη-260821

Εθελοντικά αναλαμβάνουν την αστυνόμευση του χωριού

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Οι διαρρήξεις και οι κλοπές αποτελούν τον καθημερινό εφιάλτη. Ο φόβος και ο τρόμος, μαζί με την απόγνωση βασιλεύει πλέον και στην Κερασιά που στην κυριολεξία οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι επιτήδειοι έχουν αποθρασυνθεί πλέον αφού έφτασαν να κλέψουν το πετρέλαιο από την εκκλησία του χωριού και μετά από λίγες μέρες και το παγκάρι.

Η αστυνόμευση στην περιοχή είναι «πολυτέλεια» γεγονός που έχει προκαλέσει αφενός αντιδράσεις από τους κατοίκους και αφετέρου εύλογα παράπονα και διαμαρτυρίες προς όλες τις αρμόδιες αρχές και το Δήμο.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το τοπικό συμβούλιο με την πρόεδρο Αντωνία Χασιώτη, προχωρά στην αυτοοργάνωση των κατοίκων και οργανώνει ομάδες εθελοντών για τη φύλαξη και την προστασία του χωριού και των κατοίκων. Ηδη πάνω από τριάντα κάτοικοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να συνεισφέρουν εθελοντικά στην προστασία του χωριού.

«Μετά τις συνεχόμενες κλοπές στο χωριό μας εθελοντές θα φροντίσουν με νυχτερινές περιπολίες την φύλαξη του χωριού αν υπάρχουν κ άλλοι εθελοντές μπορούν να το δηλώσουν. Εμείς είχαμε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης για αυτό και ζητούσαμε καλύτερη αστυνόμευση των χωριών μας!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου