ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκληρώνεται ο αγωγός ύδρευσης

ολοκληρώνεται-ο-αγωγός-ύδρευσης-282283

Σύμφωνα με το Δήμο μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ύδρευσης

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης για την υδροδότηση του Στεφανοβικείου που θα δώσει και μόνιμη λύση στο χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους.

Με το νέο αγωγό ύδρευσης προϋπολογισμού 455.000 ευρώ που κατασκευάζεται θα διοχετεύεται ποιοτικό νερό στο δημοτικό διαμέρισμα και έτσι ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή πάνω από δέκα χρόνια, θα επιλυθεί όπως τονίζεται από το Δήμο.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά από το Δήμο και στην έναρξη κατασκευής των περιφερειακών δρόμων συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, δύο έργα που δρομολογήθηκαν από τον πρώην Δήμαρχο κ. Αθ. Παπαδήμα, που θα βελτιώσουν την πρόσβαση των οδηγών στο κέντρο του δημοτικού διαμερίσματος, θα αποσυμφορήσουν το δημοτικό διαμέρισμα από τον αυξημένο φόρτο κυκλοφορίας.

Στο Στεφανοβίκειο όπως εξάλλου είναι γνωστό ανακαινίστηκε το κτίριο των πρώην Αποθηκών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στεφανοβικείου, όπου θα στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο μέσα από την ένταξη του στο Leader, ενώ παραχωρήθηκε ο ένας όροφος για τη στέγαση του Συλλόγου Γυναικών.

Συγχρόνως υπάρχουν παρεμβάσεις για τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων όπως στην κεντρική πλατεία, έγινε επίσης αντικατάσταση του εξοπλισμού της κεντρικής παιδικής χαράς για την ασφαλέστερη και καλύτερη ψυχαγωγία των παιδιών ενώ για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών για τη λίμνη Κάρλα, ολοκληρώθηκε το Κέντρο Πληροφόρησης για την Κάρλα.

Στο κρίσιμο τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και της κοινωνικής πρόνοιας, παραχωρήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών, ενώ σε συνεργασία με τα σχολεία έγινε δενδροφύτευση και εξωραϊσμός των αύλειων χώρων των σχολείων. Παράλληλα στο κτίριο του ΚΑΠΗ τοποθετήθηκε νέος εξοπλισμός, ενώ πραγματοποιήθηκαν και παρεμβάσεις συντήρησης στο κτίριο. Από φέτος λειτούργησε στην περιοχή και τμήμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου