ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Επικεντρωθήκαμε στα οικονομικά του Δήμου»

επικεντρωθήκαμε-στα-οικονομικά-του-293272

Επίσκεψη Σκοτινιώτη στο Διμήνι για τον απολογισμό της τριετίας στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας

Στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε την προηγούμενη τριετία προκειμένου να στηθεί και να σταθεί με επιχειρησιακή επάρκεια ο «Καλλικρατικός» Δήμος Βόλου, ώστε να είναι ικανός να ανταποκριθεί στο ρόλο του απέναντι στους δημότες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας προχθές σε συγκέντρωση κατοίκων του Διμηνίου. «Η συγκρότηση του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου υπήρξε τεράστιο οργανωτικό και πολιτικό εγχείρημα, που υλοποιήθηκε με σχέδιο και όραμα, σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς οι χωρίς οι πολίτες να στερηθούν έστω και μια μέρα τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος και χωρίς ο Δήμος να αφήσει αναξιοποίητη κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων και δράσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα θέματα της Αισωνίας ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης του αποχετευτικού του Σέσκλου με τον αγωγό της Βιομηχανικής Περιοχής και τον σχεδιασμό επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου στο Διμήνι, αλλά και για τις ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ με σκοπό την αποκατάσταση προβλημάτων στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Επίσης αναφέρθηκε στους στόχους της Δημοτικής Αρχής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, επισημαίνοντας ότι στις κεντρικές επιδιώξεις του Δήμου θα είναι η δημιουργία δικτύου χώρων πολιτισμού και η ενίσχυση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, το Διμήνι και το Σέσκλο, με τη σπάνια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτουν, θα έχουν τη θέση που τους αξίζει.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους κατοίκους του Διμηνίου, με τον κ. Σκοτινιώτη να υπογραμμίζει ότι «το πιο πολύτιμο κεφάλαιο αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει και η επιλογή της να λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της τοπικής κοινωνίας, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της ισονομίας, της υπεράσπισης του κοινωνικού και συλλογικού συμφέροντος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου