ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαταλειμμένες οι παιδικές χαρές

εγκαταλειμμένες-οι-παιδικές-χαρές-309836

Τονίζει ο Δημ. Νασίκας και επικρίνει τη δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου

Για απαράδεκτη εικόνα και πλήρη εγκατάλειψη των παιδικών χαρών στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Δημ. Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η δημοτική αρχή παρότι ανακοίνωσε πολλές φορές πρόγραμμα αναβάθμισης των παιδικών χαρών δεν προέβη σε αντίστοιχες παρεμβάσεις.

«Ολοι οι κάτοικοι του δήμου γνωρίζουμε και το χειρότερο διαπιστώνουμε και βλέπουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παιδικές χαρές. Εικόνες εγκατάλειψης παντού με σοβαρούς κινδύνους να εγκυμονούν εξαιτίας των ασυντήρητων εγκαταστάσεων, προϋποθέσεων για ασφαλές και ξένοιαστο παιδικό παιχνίδι» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Νασίκας και συνεχίζοντας τονίζει «η κατάσταση αυτή έφτασε στο απροχώρητο. Η αδιαφορία και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα και την ασφάλεια των παιδιών μας εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι απαράδεκτη. Τα θέματα ασφάλειας και ποιότητας ζωής των δημοτών είναι χρέος του Δήμου ο οποίος οφείλει να μεριμνά για την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων στον τομέα αυτό».

Σύμφωνα με το συνδυασμό του Δημ. Νασίκα «η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου με αρχή το Μάϊο του 2011 ανακοίνωνε επίσκεψη σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και σε παιδικές χαρές, με σκοπό τον εντοπισμό σημείων που απαιτούν την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού για την ψυχαγωγία των παιδιών. Επίσης τον Οκτώβριο του 2011 δήλωνε ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχωρεί σε ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στους οποίους περιλαμβάνονται χώροι για την ψυχαγωγία των παιδιών ενώ τον Μάρτιο του 2012 δήλωνε ότι μέλημά μας είναι η δημιουργία νέων παιδικών χαρών για την ποιοτικότερη ψυχαγωγία των παιδιών, τον Απρίλιο του 2012 ανακοινώθηκε ότι έγινε και πάλι η καταγραφή των επικίνδυνων σημείων ενώ το Μάιο του 2012 η δημοτική αρχή δήλωνε ότι δίνεται μεγάλη έμφαση, στις παρεμβάσεις στους χώρους πρασίνου, αλλά και στις συντηρήσεις των παιδικών χαρών και αρχές Ιουλίου του 2012 ανακοινώθηκε ότι γίνονται εργασίες συντήρησης στις παιδικές χαρές του Δήμου και τέλος Ιουλίου δήλωνε ότι ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για τη συντήρηση και ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση των παιδικών χαρών και των κοινόχρηστων χώρων που συχνάζουν νέοι και παιδιά για να ψυχαγωγηθούν».

(φωτογραφία αρχείου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου