ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διαρθρωτικές κινήσεις για τους αγρότες

διαρθρωτικές-κινήσεις-για-τους-αγρότ-474309

Περισσότεροι από 150 αγρότες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για το νέο φορολογικό καθεστώς που διοργανώθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου από το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας και τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο Πνευματικό Κέντρο προσήλθαν πολλοί αγρότες που θέλησαν να ενημερωθούν από αξιόλογους ομιλητές για όλο το πλαίσιο των τελευταίων φορολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις νέες διαστάσεις και δεδομένα που δημιουργεί πλέον το νέο φορολογικό καθεστώς, επισήμαναν τις δυσκολίες, τις παγίδες και τους κινδύνους που κρύβουν οι εγκύκλιοι, ενώ απάντησαν και στα πολλά ερωτήματα των αγροτών.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε : «Πήραμε ως Δήμος την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε την εκδήλωση, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την φορολογία και το νέο φορολογικό καθεστώς. Οι εξελίξεις υπήρξαν δραματικές, οι εγκύκλιοι είναι πολυσύνθετες, τα πρόστιμα εξοντωτικά και πιστεύουμε ότι αυτό που επείγει, είναι η ενημέρωση των παραγωγών, ώστε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα να κινηθούν ανάλογα.

Παράλληλα θεωρούμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εισακούσει τους αγρότες και να προχωρήσει στις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλονται, ώστε να μην πληγούν ακόμη περισσότερο οι αγρότες. Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί, ενώ οι σειρήνες των αγροτικών κινητοποιήσεων ηχούν όλο και πιο δυνατά.

Είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και αποτελεί στοίχημα για την ανάπτυξη του τόπου μας, οι αγρότες να έχουν οικονομική βιωσιμότητα και να αντέξουν στις θύελλες της σημερινής οικονομικής κρίσης. Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εξέλιξης και πρέπει να τον προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στέκεται αλληλέγγυος στους αγρότες και προγραμματίζει και άλλες εκδηλώσεις μέσα στον Φεβρουάριο που αφορούν τους νέους αγρότες και τις καινοτόμες καλλιέργειες, ενώ προετοιμάζονται εκδηλώσεις και για τη νέα ΚΑΠ, όπως και για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου