ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκίνησε ο αγωγός ύδρευσης

ξεκίνησε-ο-αγωγός-ύδρευσης-489271

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης που θα μεταφέρει το πόσιμο νερό από την περιοχή του Σαριγκιόλ στο Στεφανοβίκειο. Ικανοποίηση επικρατεί στη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, καθώς θα αντιμετωπιστεί οριστικά ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί την περιοχή.

Ηδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Οπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Ελένη Λαΐτσου: «η όλη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική, γιατί ένα χρόνιο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας του Στεφανοβικείου επιλύεται. Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση για την οποία θα απαιτηθούν αρκετά υλικά και εργατικά χέρια. Εμείς ως Δήμος μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κινηθήκαμε άμεσα και μπορέσαμε να εντάξουμε το έργο σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί μέσα στην κρίση μπορούμε και υλοποιούμε έργα τέτοιας εμβέλειας που στηρίζουν την ανάπτυξη και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Το έργο της κατασκευής αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού από την περιοχή του Σαριγκιόλ στο Στεφανοβίκειο, έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 455.000 ευρώ, ενώ το μήκος του αγωγού αγγίζει τα δέκα χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή του Σαριγκιόλ έχει εγκριθεί για την καταλληλότητά της ως προς την ποιότητα του νερού από το ΙΓΜΕ.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού δίνεται οριστική λύση στο θέμα του πόσιμου νερού του Στεφανοβικείου και έτσι θα λήξει οριστικά η αγωνία των δημοτών για την ποιότητα του νερού, ενώ σύμφωνα με την κ. Λαΐτσου, γίνονται συστηματικοί έλεγχοι με χημικές αναλύσεις στο νερό και ενημερώνουμε τους κατοίκους για την καταλληλότητά του.

Το έργο της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης στο Στεφανοβίκειο, έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα έργα που υλοποιεί ο Δήμος σε σχέση με τις εγκαταστάσεις για το πόσιμο νερό και της διασφάλισης της ποιότητας. Σημειώνεται πως ήδη ξεκίνησε και σύντομα ολοκληρώνεται η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο Μικρό Περιβολάκι, ενώ εντός ημερών ξεκινούν και οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι, ένα έργο πολύ μεγάλου προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή με ίδιους πόρους έχει ξεκινήσει ήδη την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής Αγ. Χαράλαμπος Βελεστίνου. Έτσι, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών και πλέον στην περιοχή του Βελεστίνου παρέχεται ασφαλές πόσιμο νερό σε όλους τους κατοίκους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου