ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανακατασκευάζεται το δημοτικό κατάστημα στο Βένετο

ανακατασκευάζεται-το-δημοτικό-κατάσ-493331

Στην ανακατασκευή του δημοτικού καταστήματος στο Βένετο προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου με το συνολικό προϋπολογισμό των εργασιών να αγγίζει τα 60.000 ευρώ, ενώ ήδη έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος εργολάβος που ξεκίνησε τις εργασίες πριν λίγες μέρες. Στόχος είναι η επαναλειτουργία του κτιρίου που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω φωτιάς που είχε ξεσπάσει πριν κάποιους μήνες.

Η όλη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει για αξιοποίηση των δημοτικών καταστημάτων που λειτουργούν στα δημοτικά διαμερίσματα και τα οποία αφενός στηρίζουν την κοινωνική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, αφετέρου αποτελούν και μικρές πηγές άντλησης εσόδων για το Δήμο.

Οπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, το δημοτικό κατάστημα στο Βένετο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί για άγνωστο λόγο. Η Δημοτική Αρχή άντλησε χρηματοδότηση και προχωρεί κατόπιν συγκεκριμένων ενεργειών στην ανακατασκευή του κτιρίου το οποίο αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την ψυχαγωγία, την εξωστρέφεια και την εστίαση στο Βένετο. Ιδίως τους μήνες του καλοκαιριού, όπου στην περιοχή συγκεντρώνονται πολλοί απόδημοι και επισκέπτες για να περάσουν τις διακοπές τους, το δημοτικό καφενείο συγκέντρωνε αρκετό κόσμο, ενώ διοργανώνονταν και διάφορες εκδηλώσεις.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου: «με την ανακατασκευή και λειτουργία του δημοτικού καταστήματος επιχειρούμε να τονώσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνική δραστηριότητα στο Βένετο. Το δημοτικό καφενείο με τη λειτουργία του συμβάλλει στην όλη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών. Εξάλλου οι κάτοικοι του Βενέτου είναι ιδιαίτερα ενεργοί, αγαπούν τον τόπο τους και αγωνιούν να προσφέρουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν για εμάς να προχωρήσουμε στη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου δίνοντας ευκαιρίες ψυχαγωγίας στους κατοίκους και διευρύνοντας τις επιλογές τους για διασκέδαση, εστίαση, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει και πόλο έλξης άλλων επισκεπτών».

Η ίδια πρόσθεσε πως «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος μπόρεσε και άντλησε χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και προχωρεί πλέον δυναμικά στην ανακατασκευή του δημοτικού καφενείου έχοντας ήδη αναδείξει με διαγωνισμό τον ανάδοχο εργολάβο. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα το κτίριο θα είναι λειτουργικό».

Παράλληλα ο Δήμος προχωρεί άμεσα στην αισθητική αναβάθμιση του διδακτηρίου, όπου εκεί πλέον δραστηριοποιείται ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής. Από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εργασίες ελαιοχρωματισμού και επούλωσης των όποιων φθορών υπάρχουν.

Παράλληλα ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την επιδιόρθωση και αντικατάσταση των παγκακιών σε κοινόχρηστο χώρο που υπάρχει στο κέντρο του Βενέτου. Τέλος συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας, όπως οδοποιία και καθαριότητα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου