ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διάνοιξη και κατασκευή οδών στο Βελεστίνο

διάνοιξη-και-κατασκευή-οδών-στο-βελεσ-497923

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της ένταξης περιοχών στο Σχέδιο Πόλης

Στη διάνοιξη και κατασκευή οδών σε περιοχές που έχουν ενταχθεί εδώ και χρόνια στο σχέδιο πόλης στο Βελεστίνο, θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου με στόχο την επέκταση των οικιστικών παρεμβάσεων και την καλύτερη χωροθέτηση δράσεων. Σημειώνεται ότι είναι ένα έργο που περιμένουν οι δημότες να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Το Σχέδιο Πόλης του Βελεστίνου έχει τροποποιηθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο δεν είχαν προχωρήσει οι εργασίες για την διάνοιξη νέων οδών, ώστε να προωθηθούν ευρύτεροι χωροταξικοί και πολεοδομικοί σχεδιασμοί προς όφελος του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Τελικά, με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής μέσω της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προωθείται η διενέργεια διαγωνισμού, από τον οποίο θα αναδειχθεί ο εργολάβος για την υλοποίηση της όλης παρέμβασης.

Ηδη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου που έχει αναλάβει την όλη πρωτοβουλία, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη με τους όρους του έργου.

Ειδικότερα από τη Δημοτική Αρχή θα πραγματοποιηθεί πρόχειρος διαγωνισμός με τον ανάδοχο να αναδεικνύεται στις 28 Ιανουαρίου, όταν θα ανοίξουν και οι προσφορές.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις που καλύπτουν κάποιες προϋποθέσεις. Η εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι αξίας 975,61 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της όλης παρέμβασης ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από έσοδα του Δήμου. Το έργο της διάνοιξης και κατασκευής οδών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο διάστημα έξι μηνών, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη. Από τη Δημοτική Αρχή εκτιμάται ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν και να υλοποιήσουν ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε για το θέμα πως: «εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ενταχθεί περιοχές στο νέο Σχέδιο Πόλης του Βελεστίνου. Το πρόβλημα, όμως ήταν πως δεν είχαν γίνει διανοίξεις και κατασκευές οδών, όπως ζητούσαν οι δημότες, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων. Ως Δημοτική Αρχή λοιπόν προχωρούμε στην ικανοποίηση αυτού του αιτήματος των δημοτών, προκηρύσσοντας πρόχειρο διαγωνισμό με στόχο τη διάνοιξη και κατασκευή οδών για περιοχές που εντάχθηκαν στο Σχέδιο Πόλης του Βελεστίνου. Με αυτό το έργο διευκολύνουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε οικιστικές παρεμβάσεις στις περιοχές που έχουν ενταχθεί. Παράλληλα διευκολύνονται και, όσοι θέλουν να αναπτύξουν άλλες παρεμβάσεις. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους και προχωρεί στην υλοποίηση αυτού του έργου μέσω εργολαβίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου