ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πληρωμές τρίτων ύψους 400.000 ευρώ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

πληρωμές-τρίτων-ύψους-400-000-ευρώ-στο-δήμο-ρ-519946

Τις 400.000 αγγίζουν οι πληρωμές στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προς τρίτους, όπως προμηθευτές. Από τη Δημοτική Αρχή τονίζεται πως: «ενισχύεται η τοπική οικονομία, δυναμώνουν οι επιχειρήσεις και δημιουργούνται οι συνθήκες για θέσεις εργασίες, χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε ούτε ένα δάνειο». Η πληρωμή των προμηθευτών θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του χρόνου, ώστε να κλείσουν υποχρεώσεις του 2013.

Απάντηση για κατασχέσεις

Για το θέμα των «κατασχέσεων» που ανέφεραν μέλη της μειοψηφίας το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «Δυστυχώς ορισμένοι στις μειοψηφίες, μπροστά στην αγωνία τους να βγουν από το πολιτικό περιθώριο, λαϊκίζουν επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Δεν καταλαβαίνουν, όμως ότι το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να πέφτουν σε συνεχόμενες γκάφες και να απαξιώνονται από τους ίδιους τους δημότες.

Η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει για το συγκεκριμένο θέμα ότι ακολουθήθηκε η πλέον νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα του δήμου και το χρήμα των δημοτών.

Ο συγκεκριμένος εργολάβος διεκδίκησε την πληρωμή εργασιών που υποστήριζε ότι έγιναν πριν δέκα χρόνια επί δημαρχίας Κανάρη. Οι εργασίες όμως αυτές δεν ήταν τιμολογημένες και ούτε είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ανάθεσης. Δεν ήταν δυνατόν λοιπόν να τις αποπληρώσει σήμερα η Δημοτική Αρχή, γιατί αυτό θα αποτελούσε παράνομη πράξη και παράβαση καθήκοντος.

Ο εργολάβος κατέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε προσωρινά, ενώ ο Δήμος άσκησε άμεσα έφεση, η οποία θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα.

Διευκρινίζεται δε, ότι πρόκειται για συνήθεις διαδικασίες που επαναλαμβάνονται σε όλους τους Δήμους.

Παράλληλα, για το συγκεκριμένο ποσό, ο Δήμος έχοντας λάβει ήδη επιχορήγηση 640.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τακτοποίησε άμεσα τις υποχρεώσεις του, χωρίς να θιγούν τα οικονομικά του Δήμου.

Είναι φανερό ότι είναι ανάξιοι λόγου, αυτοί που τώρα βγάζουν ανακοινώσεις, αφού μάλιστα έχουν συμφωνήσει με όλες τις ενέργειες του δήμου, ψηφίζοντας θετικά τόσο στην οικονομική επιτροπή, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Με τέτοιες ενέργειες λοιπόν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται στην κοινή γνώμη.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι παρά την οικονομική κρίση, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μπορεί και εξοφλεί, διαθέτει αξιοπιστία, διατηρώντας το Δήμο σε μια υγιή οικονομική κατάσταση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου