ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέες κατασχέσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

νέες-κατασχέσεις-στο-δήμο-ρήγα-φεραίο-531412

Για οφειλές προς τρίτους, όπως καταγγέλλει ο Δημ. Νασίκας

Νέες κατασχέσεις που έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο προηγούμενων κατασχέσεων σε βάρος του Δήμου Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τράπεζα του Βελεστίνου, όπου ο Δήμος είναι δικαιούχος λογαριασμού κατάθεσης, όπως κατήγγειλε χθες ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Νασίκας.

Ειδικότερα, μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου (235/2013) και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, κατασχέθηκαν από λογαριασμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου συνολικά ποσό 121.669,66 € για δύο υποθέσεις που αφορούσαν οφειλή σε εργολάβο, ο οποίος είχε εκχωρήσει τα δικαιώματά του στην τράπεζα PROBANK και οφειλή σε ιδιώτη εκμισθωτή ακινήτου που μισθώνει οίκημα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Το κεφάλαιο που όφειλε να πληρώσει ο Δήμος υπό κανονικές συνθήκες ήταν 109.212,98 € , ενώ το ποσό που κατασχέθηκε λόγω των προσαυξήσεων ανέρχεται στο ύψος των 121.669,66 €.

Ο κ. Νασίκας κατήγγειλε ότι όλο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τις πρώτες επιδόσεις των διαταγών πληρωμής στο Δήμο έως και την κατάσχεση της οφειλής, οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς αποφυγή της κατάσχεσης ήταν ανύπαρκτες, παρότι και στο παρελθόν, λόγω της ίδιας τακτικής, έγιναν και άλλες κατασχέσεις σε βάρος του Δήμου που επιβάρυναν τα οικονομικά του.

«Περιμένω από τη δημοτική αρχή να τα διαψεύσει ή να τα επιβεβαιώσει, επίσης με έγγραφα και όχι με αόριστες ανακοινώσεις», τόνισε χθες ο κ. Νασίκας και συνεχίζοντας υπογράμμισε: «σε περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τον καθένα δημότη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε πολλές δε περιπτώσεις νοικοκυριά του δήμου μας έχουν φτάσει στο όριο της επιβίωσης, η Δημοτική Αρχή, χωρίς καμιά προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών του, διαχειρίζεται απερίσκεπτα τα οικονομικά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με αποτέλεσμα από δύο μόνο υποθέσεις να επιβαρύνεται ο Δήμος, λόγω προσαυξήσεων στο ποσό των 12.456,68 €».

Τέλος, καλεί τη δημοτική αρχή να θέσει σε προτεραιότητα την προστασία των πολιτών του δήμου και τη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων του δήμου προς όφελος όλων, γιατί τα αποτελέσματα των άστοχων, ασυντόνιστων και μη ολοκληρωμένων ενεργειών της αγγίζουν σαφέστατα τα όρια του αξιόποινου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου