ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατείται το δίκτυο ύδρευσης Κεραμιδίου

δημοπρατείται-το-δίκτυο-ύδρευσης-κερ-536671

Στις 31Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι προϋπολογισμού 1.071.330 ευρώ. Παράλληλα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έλαβε την άδεια χρήσης νερού από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που σημαίνει ότι πλέον μπορεί να προχωρήσει στη σύνδεσή της με το δίκτυο ύδρευσης.

Το έργο της ύδρευσης στο Κεραμίδι περιλαμβάνει κατασκευή βαρυτικού δικτύου ύδρευσης για τη μεταφορά του νερού εντός του οικισμού Κεραμιδίου με ταυτόχρονη κατάργηση του παλαιού δικτύου που αποτελείται από αγωγούς αμιαντοτσιμέντου κ.α

Για τα δίκτυα θα χρησιμοποιηθούν αγωγοί πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή ικανού αριθμού φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα τα οποία θα κατασκευασθούν στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα φρεάτια αερεξαγωγής και εκκένωσης.

Εγκριση και για το Αερινό

Σε μια ακόμη υποδομή σχετική με το θέμα του πόσιμου νερού προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Ειδικότερα στην περιοχή του Αερινού ήδη έχει προχωρήσει στην ανόρυξη νέας γεώτρησης που θα είναι δημοτική.

Εδώ και μερικές ημέρες ο Δήμος έλαβε από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας την άδεια χρήσης νερού.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου, πλέον με την άδεια αυτή, μπορούμε να συνδέσουμε τη γεώτρηση με το δίκτυο ύδρευσης, καθότι το νερό κρίνεται ως ποιοτικά κατάλληλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Παράλληλα ως Δήμος διεκδικούμε για το έργο χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Το πολύ θετικό βέβαια είναι ότι για τους κατοίκους του Αερινού εξασφαλίζουμε ποιοτικό νερό και από γεώτρηση που θα ανήκει στο Δήμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου