ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Χριστούγεννα με Αλληλεγγύη» από το Δήμο Ρήγα Φεραίου

χριστούγεννα-με-αλληλεγγύη-από-το-δ-536682

Με κεντρικό σύνθημα «Χριστούγεννα με αλληλεγγύη» ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανακοινώνει το πρόγραμμα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων καλώντας τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν με κέφι και φαντασία, ξεφεύγοντας από τη δύσκολη καθημερινότητα. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν δομές του Δήμου, όπως το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), η Μουσική σχολή, τα σχολεία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώ θα υπάρχει διαρκής αναφορά στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στους μαθητές, αλλά και τους ενήλικες για να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου και θα ολοκληρωθούν τα Θεοφάνεια. Όλη αυτή την περίοδο οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε εργαστήρια θεάτρου, εικαστικών, ζαχαροπλαστικής, χειροποίητων κατασκευών να χορεύουν, να τραγουδούν, να παίζουν. Κέφι, φαντασία, δημιουργικότητα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των δράσεων που θα απλωθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Τον τόνο των εκδηλώσεων θα τον δίνουν ειδικευμένοι εμψυχωτές με τους οποίους θα συνεργαστεί ο Δήμος, ενώ οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται και από τη Μουσική Σχολή καθώς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Με το σύνθημα «Χριστούγεννα με αλληλεγγύη» ο Δήμος επιχειρεί να περάσει στους δημότες το μήνυμα της φιλανθρωπίας και της φιλευσπλαχνίας, που θα συνδυάζεται με τη ψυχαγωγία, τη δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Τα κάλαντα θα τραγουδήσει η Μουσική Σχολή του Δήμου, ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία των παιδιών του ΚΔΑΠ με κατασκευές και θεατρικά δρώμενα. Παράλληλα, εμψυχωτές θα παρασύρουν τους μικρούς μας φίλους σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με παιχνίδι, χορό και διαγωνισμούς που θα παρασύρουν τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγάλους.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 7.30μμ, Κεραμίδι, Κεντρική πλατεία Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 5.30μμ, Ριζόμυλος, Κεντρική πλατεία Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, 6.30μμ, Στεφανοβίκειο, Κεντρική πλατεία Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 5.30μμ, Κανάλια, πλατεία Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

11.00πμ., Βελεστίνο, Κεντρικός Πεζόδρομος

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς σεφ, μαγειρεύουν, ζαχαροπλαστικο-παίζουν και τους κερνάνε όλους. Συγχρόνως συμμετέχουν σε δραστηριότητες χορού, αλλά και ζωγραφικής.

6.00μμ., Βελεστίνο, Πνευματικό Κέντρο

Χριστουγεννιάτικη γιορτή κοινωνικής αλληλεγγύης με την παρουσίαση χορών και δρώμενων από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, 11.00πμ., Βελεστίνο, Κεντρικός Πεζόδρομος

H γιορτή ξεκινά με ένα θεότρελο πάρτι. Το ξωτικό θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους, ενώ ο πιγκουίνος με μαγικές μπογιές και χρυσόσκονη θα μεταμορφώσει όσους παίζουν και χορεύουν.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 8.00μμ., Βελεστίνο, Πνευματικό Κέντρο

Με γιορτινή διάθεση ανοίγει τις πύλες του το Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου στο κοινό, όπου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Στο Χριστό στο Κάστρο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τη θεατρική ομάδα του Δημήτρη Δακτυλά.

Μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο τέλος της γιορτής, αφού δώρα θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου, 11.00πμ., Βελεστίνο, Κεντρικός Πεζόδρομος

Σεμινάριο μαγείας για μεγάλους και μικρούς. ένας έμπειρος μάγος έρχεται και θα μαγέψει τους συμμετέχοντες, ενώ τα ξωτικά θα τους παρασύρουν σε σπαζοκεφαλιές, γρίφους, χορούς, διαγωνισμούς, κατασκευές, διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια. Σε όλα τα παιδάκια θα μοιραστούν δωρεάν ποπ-κορν

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εορτών θα προβάλλονται χριστουγεννιάτικες ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 4.00μμ, χριστουγεννιάτικη ταινία για παιδιά

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 8.00μμ, χριστουγεννιάτικη ταινία για όλες τις ηλικίες

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου