ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διακόσια άτομα στηρίζονται από το Βοήθεια στο Σπίτι

διακόσια-άτομα-στηρίζονται-από-το-βοή-542505

Τους 200 αγγίζει ο αριθμός των δημοτών που εξυπηρετούνται από τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι μισές και πλέον περιπτώσεις αφορούν ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται καθημερινή σχεδόν φροντίδα σε διάφορα επίπεδα, όπως νοσηλευτική στήριξη, ψυχολογική ενίσχυση, κοινωνική προστασία.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Κοινή διαπίστωση ήταν το γεγονός ότι το πρόγραμμα διενεργεί καθοριστικό ρόλο για την παροχή ενός αξιόπιστου κοινωνικού δικτύου ασφαλείας στους ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν για διάφορους λόγους.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί το ισχυρότερο καταφύγιο για δεκάδες συμπολίτες μας στους οποίους παρέχεται συστηματική φροντίδα και διευκόλυνση. Πρόκειται για μια υπηρεσία του Δήμου που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην προστασία δημοτών που για διάφορους λόγους χρειάζονται τη στήριξη της κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου