ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Eργασίες στο διδακτήριο του δημοτικού Ριζομύλου

eργασίες-στο-διδακτήριο-του-δημοτικού-561110

Στην αισθητική αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ριζομύλου προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο οποίος με εξασφαλισμένη πίστωση από ίδιους πόρους θα πραγματοποιήσει τον ελαιοχρωματισμό του διδακτηρίου. Το σχολικό κτίριο εδώ και πολλά χρόνια χρειαζόταν μια συνολική παρέμβαση που η σημερινή Δημοτική Αρχή ξεκινά.

Ο Δήμος θα διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο ελαιοχρωματισμός όλου του διδακτηρίου και να αποκτήσει μια σύγχρονη όψη διαθέτοντας ελκυστικά χαρακτηριστικά για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Αυτή τη στιγμή οι φθορές στους εσωτερικούς τοίχους είναι εμφανείς και το διδακτήριο χρειάζεται παρέμβαση, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πριν από λίγες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας απέστειλε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου την έγκριση για την εκτέλεση της δαπάνης και την υλοποίηση της δράσης.

Από τη Δημοτική Αρχή επικρατεί ικανοποίηση, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για την εκτέλεση του έργου που έχει προετοιμαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί, αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παράλληλα από το Δήμο έχουν σχεδιαστεί και άλλες παρεμβάσεις στο Ριζόμυλο στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εκπαιδευτικών, πνευματικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ετσι μέσω εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Leader θα προχωρήσει η ανακαίνιση του Μουσείου Ριζομύλου που θα στεγάσει όλα τα εκθέματα και τα αντικείμενα της ριζομυλιώτικης παράδοσης. Συγχρόνως υπάρχει γι’ αυτό το θέμα συνεργασία και με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εξάλλου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανάπλαση της πλατείας Ριζομύλου που θα προσδώσει νέα ελκυστικότητα στο συγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο. Η χρηματοδότηση του έργου επιδιώκεται να αντληθεί μέσα από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με ένα αρχικό σχεδιασμό οι ενέργειες της ανάπλασης της πλατείας αφορούν τη νέα φύτευση πρασίνου, την πλακόστρωση του μεγαλύτερου τμήματός της, την αντικατάσταση των παιδικών οργάνων της παιδικής χαράς και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό της, την αναμόρφωση του χώρου του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται πλησίον της πλατείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου