ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει αλλά… δεν βιάζεται!

περιμένει-αλλά-δεν-βιάζεται-36176

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με την αναμονή… να παίρνει παράταση μέρα με τη μέρα, στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν να περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση Κόλα, ώστε να αρχίσει ο προγραμματισμός για την επόμενη μέρα.

Η βολιώτικη ομάδα είναι αναγκασμένη να περιμένει την απόφαση που θα ανάψει πράσινο φως στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς και δεν κάνει βιαστικές κινήσεις εντυπωσιασμού, αν και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, που βοήθησε τον ΑΣ Ολυμπιακό μετά τον Δεκέμβριο, σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι η νέα χρονιά θα είναι χωρίς τον Λάκη Μπακάλη, χωρίς κάποιος να έχει μιλήσει με τον Βελεστινιώτη τεχνικό, την ώρα που λέγεται ότι νέος προπονητής θα είναι ο Περικλής Αμανατίδης.

Επίσημα στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται και τονίζεται ότι στόχος είναι να υπάρξει μια γενική συνέλευση που θα αποφασίσει για το καλύτερο αύριο… Αλλά πρώτα πρέπει να υπάρξει επίσημη απόφαση από την Ε.Ε της ΕΠΟ, ώστε να μπορέσουν οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη να προβούν σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η αρχική ένσταση περί κακής συμμετοχής του Κόλα είχε γίνει για ματς που πραγματοποιήθηκε στις 28/1 (ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ), ωστόσο ο Ρήγας προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων και η υπόθεση συζητήθηκε στις 3 Απριλίου.

Στον Ολυμπιακό εκφράζουν τη βεβαιότητα πως η ομάδα θα δικαιωθεί και από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, αφού το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης ήταν ξεκάθαρο, αλλά όσο η απόφαση δεν έχει εκδοθεί επίσημα (πιθανόν θα ανακοινωθεί σήμερα), οι διοικούντες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν, αν και κάποιες ανεπίσημες κινήσεις γίνονται.

Πάντως για την ομάδα του Ολυμπιακού οι προπονήσεις ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και το νέο ραντεβού θα είναι τον Ιούλιο (όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία). Ο προπονητής Λάκης Μπακάλης, μιλώντας για το μέλλον του στην ομάδα, είπε ότι την επόμενη μέρα δεν μπορεί να την ξέρει κανείς, και πως δεν θα μπορούσε να είχε κάνει ήδη κάποια συζήτηση, αφού το βάρος πέφτει στην επιλογή των ατόμων που θα «τρέξουν» διοικητικά τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Ευρ. Τσιμπανάκος που αναμένεται να παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα, τόνισε προχθές σε δηλώσεις του πως έχει τη διάθεση και είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στη νέα προσπάθεια που θα επιχειρηθεί, με προϋπόθεση όμως ότι κάποιοι Βολιώτες επιχειρηματίες που υποσχέθηκαν πως θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό, να το κάνουν….

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ο άνθρωπος που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει όραμα, καθώς η βοήθεια των Βολιωτών επιχειρηματιών είναι κάτι που ακούγεται πολλές φορές …αλλά ελάχιστες φορές έχει γίνει πράξη!

Ο Ε. Τσιμπανακος, δίνοντας πάντως την εξήγησή του, ανέφερε ότι «δεν έχει σημασία ποιος θα μπει μπροστά, αλλά πώς αυτοί που θα διοικήσουν τον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχουν και την τεχνογνωσία και την οικονομική επιφάνεια, προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει».

Ετσι το ερώτημα που παραμένει για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου είναι ποιος θα αναλάβει ηγετικά τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, κάτι που απασχολεί τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, η οποία εξακολουθεί να τακτοποιεί εκκρεμότητες από τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, με σκοπό να παραδώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα νοικοκυρεμένο από κάθε άποψη.

Οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη σύντομα θα ζητήσουν από τους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν ενεργά με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού τμήματος, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες αφού πρώτα αξιολογηθούν, θα έρθουν προς ψήφιση στη γενική συνέλευση του συλλόγου. Εκεί θα αποφασιστεί από τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε ποιους θα ανατεθεί η λειτουργία του τμήματος του ποδοσφαίρου.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου θα ζητήσει για την ποδοσφαιρική ομάδα το ΕΑΚ για τρία-τέσσερα χρόνια, ενώ θα γίνει μελέτη για όλο τον χώρο της Άλλης Μεριάς .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου