ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με το μυαλό στο πρωτάθλημα

με-το-μυαλό-στο-πρωτάθλημα-214797

Με το μυαλό στο πρωτάθλημα με διαφορετικούς πλέον στόχους, ο ΝΠΣ Βόλος και ο Ολυμπιακός Βόλου συναντήθηκαν χθες στο γήπεδο της Νεάπολης για το κύπελλο ΕΠΣΘ, 10 μέρες μετά τον αγώνα πρωταθλήματος, και νικητής ήταν και πάλι ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πριν 10 μέρες, στο Πανθεσσαλικό ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε 0-2 και πήρε προβάδισμα τίτλου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αφήνοντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό εκτός διεκδίκησης, ενώ χθες η νίκη με 4-0 (9΄Πέντα, 39΄,50΄Δεμηρτζόγλου,68’ Μάντζης) έδωσε την πρόκριση στην 8άδα του κυπέλλου.

«Πετύχαμε μια νίκη-πρόκριση και είναι καλό, αλλά το ενδιαφέρον μας είναι πλέον στο πρωτάθλημα και στο ματς της Κυριακής», ανέφερε μετά την άνετη νίκη του ΝΠΣ Βόλος ο Χουάν Φεράντο, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού Β. Λάκης Μπακάλης στον πρώτο αγώνα του στον πάγκο διαπίστωσε προβλήματα σε όλες τις γραμμές, αισιοδοξώντας πάντως πως όλα μπορούν να αλλάξουν καθώς υπάρχουν δυνατότητες… «Πολύ κακοί αμυντικά και ανύπαρκτοι δημιουργικά. Άσχημη εμφάνιση», ήταν τα λόγια του Λάκη Μπακάλη που στάθηκε και στην κακή ψυχολογία των παικτών της ομάδας του, ως αποτέλεσμα της βαθμολογικής συγκομιδής στο πρωτάθλημα.

Ο ΝΠΣ Βόλος χωρίς τους Μπουργάνη, Δημόπουλο, Ντεντάκη… πιο ξεκούραστος -αφού δεν είχε αγώνα την περασμένη Κυριακή- και εκμεταλλευόμενος και την «επιλογή» του Ολυμπιακού Βόλου να αγωνιστεί χωρίς βασικούς ποδοσφαιριστές του όπως οι Καραγκιολίδης, Βασίλιεβιτς, Θέος, Βαρούχας, Κόκας, Κραγιόπουλος, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο για 70 λεπτά και πήρε τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, κερδίζοντας με το ευρύ 4-0, ενώ οι ερυθρόλευκοι μετά τις αλλαγές που έγιναν απλά κατάφεραν να ισορροπήσουν τη διαφορά.

Ο Λάκης Μπακάλης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα και «υποχρεωτικά» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, που ως τώρα δεν είχαν πολλές ευκαιρίες και ξεκίνησαν πρώτη φορά στην 11άδα οι Λούγκος και Αγγελής…

Πάντως, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό -και πριν τα γκολ από ΝΠΣ Βόλος και Αμβρυσσέα- ο Ολυμπιακός «υπερηφανευόταν» για την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και ψαχνόταν για την επιθετική αστοχία, στο χθεσινό ματς προβλημάτισε εκτός των άλλων και για την αμυντική του λειτουργία, κάνοντας πιο εύκολο το έργο του ΝΠΣ Βόλος, που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και χθες έδειξε να μη συγχωρεί τα λάθη!

Στην πρώτη του μάλιστα καλή στιγμή, η ομάδα του Χουάν Φεράντο άνοιξε το σκορ, όταν στο 9’ ο Μάντζης έκανε την κοντινή σέντρα από τα αριστερά, με τον Μαρσέλο Πέντα ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό γυριστό σουτ…

Στο 16’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία, το πλασέ του Γκαλίτσιου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Ολυμπιακού, ενώ στο 22’ ο Αγγελής έκοψε σε κόρνερ ασίστ του Μάντζη στον Ηλιόπουλο, ο οποίος στο 27’ μετά από λάθος διώξιμο είχε σουτ στο δοκάρι…

Ο ΝΠΣ Βόλος στο 39’ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν μετά από σέντρα του Ζέρη, ο Δεμηρτζόγλου στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κούτσικου κάνοντας το 2-0.

Η κακή ψυχολογία και τα λάθη έφεραν ένα γρήγορο γκολ για τον ΝΠΣ Βόλος και στο β΄ μέρος και έτσι στο 50’ το σκορ έγινε 3-0. Σε μια σέντρα σουτ από δεξιά ο Κούτσικος απέκρουσε ασθενώς στέλνοντας όμως τη μπάλα στα πόδια του αφύλακτου Δεμηρτζόγλου που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει 3 τα τέρματα της ομάδας του.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντιδράσει αλλά ο Σέττος δεν είχε καλές τελικές προσπάθειες, στο 68’ ο ΝΠΣ Βόλος πέτυχε και τέταρτο εύκολο γκολ, όταν ο Ζέρης βρήκε τον Μάντζη στην περιοχή, κι αυτός με πλασέ πέτυχε το 4-0 που ήταν τελικό σκορ, αφού και στο 85’ οι ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν, όταν ο Σεχολάρι από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Φαρμάκη.

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Φαρμάκης, Ζέρης, Ντόσης (53’ Καλαμίδας), Τζελίδης, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου, Πέντα (57’ Σαλαμούρας), Καμπαγέρο, Μάντζης (72’ Μηλιώτης), Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος (63’ Μελισσόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Λάκης Μπακάλης): Κούτσικος, Καραμπάς, Αγγελής (36’ Καράμπελας), Νόνης, Παπαϊωάννου, Τόσκας, Σκανδάλης, Λούγκος (69’ Κόκας), Σεχολάρι, Ευθυμιάδης (69’ Βασίλιεβιτς), Σέττος (63’ Αλαμάνης)

Εκτός έδρας την Κυριακή

Εκτός έδρας αγωνίζονται την Κυριακή για το πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής οι χθεσινοί αντίπαλοι στο κύπελλο. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει το πρώτο διπλό παίζοντας στο Μαρτίνο με τον Οπούντιο, ενώ ο πρωτοπόρος ΝΠΣ Βόλος παίζει στον Αλμυρό με τον δεύτερο στη βαθμολογία τον ΓΣΑ, όπου διαιτητής ορίστηκε ο Βολιώτης Δημήτρης Ρούσης

Χθες ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 11ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής. Αναλυτικά οι ορισμοί:

Οπούντιος Μαρτίνου – Ολυμπιακός Βόλου

Βλάχος (Αν. Αττικής), Δουλγεράκης, Καραθανάσης (Αν. Αττικής)

ΓΣ Αλμυρού – ΝΠΣ Βόλος

Ρούσης (Θεσσαλίας), Παπαδημητρίου, Σακκάς ( ΕΠΣ Θεσσαλίας)

ΑΟ Σελλάνων – Ρήγας Φεραίος

Διώτης (Ευρυτανίας), Κούρλος, Μπύρος (Ευρυτανίας)

Νίκη Βόλου – ΑΠΟΚ Βελούχι

Μπεκιάρης (Καρδίτσας), Βογιατζής (Καρδίτσας), Μανασής (Τρικάλων)

Αχιλλέας Φαρσάλων – Αστέρας Ιτέας: Γκαραγκάνης (Πιερίας)

ΑΟ Θήβα – Διγενής Νεοχωρίου: Ντουμιτρέσκου (Πειραιά)

Ρεπο: Αμβρυσσέας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου