ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις

μοιράστηκαν-γκολ-και-εντυπώσεις-343231

Ισόπαλο 1-1 το φιλικό βολιώτικο ντέρμπι Ολυμπιακού – Νίκης

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χωρίς νικητή… με κέρδη και εντυπώσεις και για τους δυο, έληξε το φιλικό ντέρμπι γοήτρου του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη Βόλου, που έγινε χθες στο Πανθεσσαλικό μπροστά σε φιλάθλους και από τις δύο πλευρές, και με αποτέλεσμα 1-1.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε καλύτερος από πλευρά κατοχής μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ η Νίκη είχε ως μεγαλύτερο κέρδος την απόδοση των νεαρών παικτών της.

Και οι δυο ομάδες του Βόλου πάντως , ενώ ήταν καλές στην ανασταλτική λειτουργία, έδειξαν ότι με τον χρόνο σύμμαχο πρέπει να φτιάξουν περισσότερο το δημιουργικό κομμάτι και το τελείωμα των φάσεων…

Και τα δύο γκολ που σημειώθηκαν στο β΄ μέρος και σε μικρό διάστημα στο 59’ με τον Νόνη και στο 61’ με τον Ιορδανίδη…

Ο Ολυμπιακός Β. ξεκίνησε με τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Γελαδάρης δεξιά, Καραμπάς αριστερά και οι Νόνης, Κραγιόπουλος στο κέντρο. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς, πλάγια έπαιξαν οι Βαρούχας Ευθυμιάδης που άλλαζαν πλευρές και ο Θέος ήταν πίσω από τον προωθημένο Σεχολάρι.

Στο δεύτερο μέρος έκανε την πρώτη του εμφάνιση και ο Σέττος αγωνιζόμενος ως φορ.

Η Νίκη είχε τον πολύ καλό Τζήμα στο τέρμα, τους Γενιτσαρίδη, Μωυσίδη, Βέργο και Δημολιό από δεξιά στα αριστερά στην άμυνα, ενώ ρόλο ανασταλτικού χαφ είχαν οι Τσιανάκας και Μέτσε. Ο Ιορδανίδης ήταν ο κεντρικός χαφ πίσω από τον Γαρυφαλλόπουλο ενώ οι Ματθαίου και Μπάιριτς ήταν στις πτέρυγες.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Γιαμαλίδης μπήκε στη θέση του Ματθαίου, με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας και τον Βέργο να μετατίθεται ως αμυντικός μέσος δίπλα στον Τσιανάκα και ο Νετι Μέτσε είχε πλέον πιο δημιουργικό ρόλο.

Στην αρχή ο Ολυμπιακός φάνηκε να ελέγχει το ματς, αλλά η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια ήρθε από τη Νίκη με το μακρινό σουτ του Μπάιριτς στο 8’, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια σε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Καραγκιολίδη. Ο Ολυμπιακός 20’ με τον Θέο είχε ένα καλό σουτ που δεν ανησύχησε τον Τζήμα, ο οποίος στο 25’ εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την κεφαλιά του Σεχολάρι ,ενώ καλή στιγμή ήταν και στο 45’ μετά από φάουλ του Βαρούχα.

Στην επανάληψη πρώτη καλή στιγμή ήταν το σουτ στο 55’ του Σέττου και ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στο 59’. Από κόρνερ του Ευθυμιάδη από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι, ο Θέος δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Τζήμα, που απέκρουσε, αλλά ο Νόνης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από απόσταση αναπνοής.

Η Νίκη θέλησε απάντησε σχεδόν αμέσως κάνοντας το 1-1 στο 61’. Ο Μέτσε έσπασε για τον Γαρυφαλλόπουλο, που ανάγκασε τον Καραγκιολίδη σε δύσκολη επέμβαση. Η μπάλα έφυγε προς τ’ αριστερά της μικρής περιοχής, και με αριστερό δυνατό διαγώνιο σουτ ο Ιορδανίδης, γυρνώντας ωραία το σώμα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 75’ ο Θέος και στο 76’ ο Ευθυμιάδης με σουτ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τζήμα και έμεινε το φιλικό 1-1 ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να μετρά και την απώλεια από τραυματισμό για δεύτερο συνεχόμενο ματς του Καραμπά…

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Καραμπάς (82’ Δ. Κόκας), Νόνης, Κραγιόπουλος(90’ Αγγελής), Τόσκας, Βασίλιεβιτς (82’ Καράμπελας), Θέος (79’ Μέμος), Σεχολάρι (71’ Λούγκος), Ευθυμιάδης (87’ Αλαμάνης), Βαρούχας (46’ Σέττος).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης (76’ Βουρδάκης), Δημολιός, Μπάιριτς (87’ Σφονδυλιάς), Βέργος, Ματθαίου (46’ Γιαλαμίδης), Μέτσε, Ιορδανίδης (84’ Σιώμος), Μωυσίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Τσιανάκας (73’ Λάιος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου