ΤΟΠΙΚΑ

Το αέριο… που πανικόβαλε ήταν πίσσα που καιγόταν

το-αέριο-που-πανικόβαλε-ήταν-πίσσα-πο-78719
Υπερφόρτωση σε κουτί διανομής στο υπόγειο δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ στην οδό Μεταμορφώσεως προκάλεσε, δίχως λόγο τελικά, τον πανικό προχθές το απόγευμα σε κατοίκους της γειτονιάς και κινητοποίηση μεγάλης δύναμης αστυνομικών και πυροσβεστών, καθώς και κλιμακίων της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλίας.
Έντονη οσμή αερίου αναστάτωσε τους ενοίκους δύο πολυκατοικιών στην οδό Μεταμορφώσεως, στο ύψος της Γ. Καρτάλη. Οι ενέργειες των εμπλεκόμενων αρχών και υπηρεσιών ήταν ακαριαίες. Μπορεί να αποδείχθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας ούτε για έκρηξη, ούτε για ανάφλεξη, ωστόσο η κινητοποίηση αποτέλεσε την εφαρμογή μιας άσκησης ετοιμότητας, που εξελίχθηκε άμεσα και συντονισμένα.
Το ύποπτο για ατύχημα τμήμα του δρόμου εκκενώθηκε, όπως και τα διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, η κυκλοφορία οχημάτων διακόπηκε δύο οικοδομικά τετράγωνα περιμετρικά, πυροσβέστες και αστυνομικοί τέθηκαν σε ετοιμότητα, ενώ τεχνικοί της ΔΕΗ και της ΕΠΑ ξεκίνησαν τους ελέγχους για τον εντοπισμό της πηγής της διαρροής… Η λήξη συναγερμού σήμανε στις 8.30 μ.μ., μιάμιση ώρα αργότερα και ενώ οι υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΔΔΗΕ Βόλου Αχιλλέα Τσιργούλα, την οσμή αερίου προκάλεσε υπερφόρτωση σε υπόγειο κουτί διανομής. Εξαιτίας της υπερθέρμανσης, η πίσσα με την οποία στεγανοποιούνται υπογείως «άναψε», δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για αέριο.
Το ίδιο βράδυ τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ προχώρησαν σε προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης και μία από τις δύο πολυκατοικίες χρειάστηκε να μείνει δίχως παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι χθες το μεσημέρι, οπότε υπήρξε πλήρης αποκατάσταση.
Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για τη διαρροή εξέδωσε η ΕΠΑ Θεσσαλίας: «Η αρμόδια Υπηρεσία της ΕΠΑ Θεσσαλίας κλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ζητήθηκε η ενδεχόμενη συνδρομή της, λόγω έντονης απροσδιόριστης οσμής στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Γ. Καρτάλη.
Τεχνικοί της Εταιρίας αφίχθησαν άμεσα στο συμβάν και πραγματοποίησαν όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω περιστατικό δεν σχετίζεται με διαρροή φυσικού αερίου.
Επιπρόσθετα ως προληπτικό μέτρο και έως ότου πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες από την αρμόδια Υπηρεσία προς αποκατάσταση της δυσλειτουργίας που σημειώθηκε, πραγματοποιήθηκε προσωρινή διακοπή της παροχής της όμορης κτηριακής εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο της κλήσης που δέχθηκε η αρμόδια Υπηρεσία της ΕΠΑ Θεσσαλίας πραγματοποίησε σχετικούς ελέγχους περιμετρικά του εν λόγω περιστατικού, στα πλαίσια εκτέλεσης προληπτικών ενεργειών».

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου