ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για σχολεία με λουκέτα

εισαγγελική-έρευνα-για-σχολεία-με-λου-85302
Υπό την εισαγγελική έρευνα που έχει ανοίξει για υπό κατάληψη σχολεία στο Βόλο, γονείς και εκπαιδευτικοί θα επιχειρήσουν σήμερα το πρωί να πείσουν τους μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου στη Νέα Ιωνία για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του σχολείου, ώστε να μη χαθούν άλλες πολύτιμες διδακτικές ώρες, ειδικά για όσους βρίσκονται στην ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι κλήσεις για κατάθεση στα Αστυνομικά Τμήματα διευθυντών υπό κατάληψη σχολικών μονάδων, μετά από εισαγγελική παραγγελία, έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ οι εκπαιδευτικοί ευελπιστούν να μην αποτελέσει «λάδι στη φωτιά» η εντολή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Δοδοντσάκη να χρεωθεί το σύνολο των απουσιών στους καταληψίες μαθητές όσων σχολείων έμειναν το προηγούμενο διάστημα ή συνεχίζουν με λουκέτο στην είσοδό τους.

Η εγκύκλιος που έλαβαν οι διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων με τον Γ. Δοδοντσάκη να επικαλείται προγενέστερες εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, αλλά και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκαλεί συνάντηση σήμερα των μελών της διοίκησης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Οι διευθυντές θεωρούν από τη μία αδιανόητο να μπουν σε ρόλο ντετέκτιβ τσεκάροντας τους καταληψίες ή μη μαθητές των σχολείων τους, ενώ από την άλλη επισημαίνουν ότι στην υποθετική περίπτωση που το πράξουν σχολεία με πολυήμερες καταλήψεις θα κλείσουν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, αφού οι μαθητές του θα μείνουν από απουσίες…

Την ίδια στιγμή «ομάδα κρούσης» συγκροτούν γονείς στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, προωθώντας τα αιτήματα των μαθητών του σχολείου, που παρέμεινε χθες κλειστό εξαιτίας της κατάληψης για 14η ημέρα.

Ο διευθυντής του σχολείου Σωκράτης Σαβελίδης συγκάλεσε σχολικό συμβούλιο και στο αμφιθέατρο του διδακτηρίου συγκεντρώθηκε πλήθος γονέων και μαθητών. Όλες οι πλευρές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές των συστεγαζόμενων σχολείων και παρουσία του προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε., αλλά και του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βόλου άνοιξαν διάλογο για τα προβλήματα της σχολικής μονάδας και την απώλεια μαθημάτων από την κατάληψη.

Για την προβληματική έως ανύπαρκτη σε ορισμένες αίθουσες θέρμανση, οι μαθητές έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι από την ερχόμενη Δευτέρα συνεργείο του δήμου θα ξεκινήσει επισκευές και θα καταγράψει σώματα που χρειάζονται αντικατάσταση.

Γονείς δεσμεύτηκαν ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα μπουν μπροστά στον αγώνα των μαθητών, ενώ εκείνοι θα επιστρέψουν στις αίθουσες για τα μαθήματά τους.

Οι παρόντες μαθητές, ωστόσο, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και ανέφεραν ότι την απόφαση για λήξη της κατάληψης θα κληθεί να λάβει η γενική συνέλευσή τους, την οποία αναμένεται να συγκαλέσουν σήμερα το πρωί.

Μπροστά από την είσοδο του σχολικού κτιρίου θα συγκεντρωθούν γονείς, προκειμένου να συζητήσουν με τους μαθητές, πείθοντας τους ότι πρέπει να επιστρέψουν στα σχολικά θρανία και να επαναρχίσουν τα μαθήματά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου