ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος για μαθητές να πέσουν σε κενό από ύψος 5 μέτρων!

κίνδυνος-για-μαθητές-να-πέσουν-σε-κενό-86424
Ενα πασάλειμμα… με πίσσα και μάλιστα στο μισό της έκτασης ήταν οι εργασίες αναμόρφωσης στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος των 2ου – 8ου Λυκείου και Εσπερινού στο Βόλο. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου είχαν προγραμματίσει να κλείσουν επικίνδυνες παγίδες στον αύλειο χώρο του διδακτηρίου, ανανεώνοντας την επίστρωση της αυλής, αλλά τα σχέδια δεν βγήκαν…
Οι εργασίες είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους. Όμως, η έλλειψη κονδυλίων οδήγησε τον εργολάβο να εγκαταλείψει τις εργασίες λίγες ημέρες μετά την έναρξή τους. Το αποτέλεσμα είναι η εικόνα της αυλής να είναι χειρότερη από ότι πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Η μισή αυλή καλύφθηκε με μια πρώτη στρώση πίσσας και η υπόλοιπη έμεινε μισοφαγωμένη και σε χαμηλότερο επίπεδο να περιμένει κάθε βροχόπτωση για να μετατραπεί σε λίμνη.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν τα συνεργεία του εργολάβου. Μετά από δύο ημέρες εργαζόμενοι και μηχανήματα έγιναν «καπνός». Δύο μήνες αργότερα, τα υπομνήματα των διευθυντών στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών μένουν αναπάντητα.
Εκτός της αυλής – λίμνης και των στάσιμων νερών που περνούν στα δοκάρια στήριξης του κτηρίου, κίνδυνος για μαθητές εγκυμονούν οι βάσεις των κιγκλιδωμάτων που περιβάλλουν την αυλή και βρίσκονται στον αέρα. Οι διευθυντές έχουν χτυπήσει αρκετές φορές καμπανάκι κινδύνου, για το ενδεχόμενο να πέσουν μαθητές στο κενό από ύψος πέντε μέτρων!
Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για τους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, οι οποίοι προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες με τη δύση του ηλίου.

Πολλές φορές, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν ζητήσει να στερεωθούν τα κάγκελα και να ολοκληρωθεί η επίστρωση της αυλής, αλλά χωρίς κανένα ακόμη αποτέλεσμα.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου