ΤΟΠΙΚΑ

Τον θέρισε… «μεθυσμένο» σκάφος

τον-θέρισε-μεθυσμένο-σκάφος-210776

Μπροστά στα μάτια του 14χρονου γιου του, με τον οποίο μάζευαν πεταλίδες στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στα Κ. Λεχώνια

Σε τραγωδία κατέληξε το θαλάσσιο και ανέμελο μπάνιο ενός αστυνομικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, μαζί με τον 14χρονο γιο του, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, στα Κάτω Λεχώνια. Ταχύπλοο σκάφος «θέρισε» τον 47χρονο αξιωματικό της Αστυνομίας, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του! Χθες, συντετριμμένοι από την άδικη και πρόωρη απώλεια του συναδέλφου τους, αστυνομικοί αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά τον Αθανάσιο Γρηγορίου, Σάκη όπως τον αποκαλούσαν, στην κηδεία που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στις 6 το απόγευμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Γλίτωσε από αλλεπάλληλους κινδύνους, που ελλοχεύουν για κάθε αστυνομικό που κινείται καθημερινά στους δρόμους, παλεύοντας το έγκλημα. Στάθηκε με μεγάλη ικανότητα, επαγγελματισμό και εμπειρία απέναντι σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις. Δεν μπόρεσε, όμως, να γλιτώσει τη ζωή του από τον κίνδυνο που έρχονταν κατά πάνω του μέσα στη θάλασσα. Ο Σάκης Γρηγορίου, ένας από τους ικανότατους και με μεγάλες επιτυχίες στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, άφησε ακαριαία την τελευταία του πνοή, σε μία από τις λιγοστές ημέρες που μπόρεσε να απολαύσει συντροφιά με την οικογένειά του.

Διαμελίστηκε από ταχύπλοο σκάφος, που χειριζόταν -κατά τραγική ειρωνεία- ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, άτομο δηλαδή που έχει την καλύτερη δυνατή γνώση της θάλασσας και παρόλα αυτά καθώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως στη συνέχεια διαπιστώθηκε, κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και μάλιστα κοντά στην ακτή, όπου το βάθος της θάλασσας ήταν μόλις 2 μέτρα.

Στις 7 το απόγευμα, ο 47χρονος αρχιφύλακας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου βούτηξε μαζί με το γιο του. Κολυμπούσαν 60 περίπου μέτρα μακριά από την παραλία, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στα Κάτω Λεχώνια, μαζεύοντας πεταλίδες. Το ταχύπλοο σκάφος με χειριστή 25χρονο αξιωματικό του Εμπορικού Ναυτικού, από την Ελασσόνα και άλλους τρεις επιβάτες, παρέσυρε στο θάνατο τον αστυνομικό και τραυμάτισε τον 14χρονο, ο οποίος υπέστη μεγάλο σοκ από την τραγική κατάληξη του πατέρα του.

Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το δυστύχημα που προκάλεσε. Σταμάτησε μετά από νεύματα και φωνές λουομένων, οι οποίοι είχαν μείνει άφωνοι. Οπως αποδείχθηκε ο 25χρονος κυβερνήτης βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με τους λιμενικούς, κατά τη σύλληψή του δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του. Τα είχε χαμένα, όπως χαρακτηριστικά περιέγραφαν.

Οι ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία των Κάτω Λεχωνίων έπαψαν μονομιάς. Τις διαδέχθηκε κλίμα πανικού και θρήνος απαρηγόρητος. Λουόμενοι και παραπλέοντα σκάφη κινήθηκαν προς το σημείο του δυστυχήματος για να τραβήξουν στη στεριά πατέρα και γιο.

Ο θάνατος για τον 47χρονο αστυνομικό δυστυχώς είχε επέλθει και στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εκπνεύσει. Ηταν πλέον αργά.

Την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας χτύπησε «κεραυνός» από την είδηση της απώλειας του συναδέλφου της. Τα γραφεία των αστυνομικών υπηρεσιών βυθίστηκαν σε βαρύ πένθος.

Χθες το απόγευμα, μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του, αποχαιρέτισαν το αγαπημένο τους πρόσωπο για τελευταία φορά, σε κλίμα απαρηγόρητου θρήνου.

Ο 25χρονος ανθυποπλοίαρχος οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Βόλου κινούνταν με το ταχύπλοο κοντά στην ακτή, περίπου 60 μέτρα, ενώ σε παραλίες πολυσύχναστες επιτρέπεται η κίνηση σκαφών τουλάχιστον 200 μέτρα μακριά από το σημείο που βρίσκεται ο τελευταίος λουόμενος.

Αφέθηκε ελεύθερος

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου συλλαμβάνοντας τον 25χρονο χειριστή του ταχυπλόου σκάφους, ο οποίος οδηγήθηκε αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο για λήψη δειγμάτων αίματος και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων και στη συνέχεια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου υπεβλήθη σε αλκοτέστ με τη χρήση αλκοολόμετρου διαπιστώνοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος (0,72 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα), ενώ παράλληλα έφερε άδεια χειριστή ταχυπλόου.

Το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έφερε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και άδεια εκτέλεσης πλόων σε ισχύ, παραμένει στη Λιμενική Αρχή Βόλου για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς προσήχθη χθες το απόγευμα ενώπιον του Εισαγγελέα Βόλου. Αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος αναφέρει για το τραγικό συμβάν: «Η Χρυσή Αυγή εκφράζει την θλίψη της για το τραγικό συμβάν που στέρησε τη ζωή στον Άξιο αστυνομικό στην θαλάσσια περιοχή των Κάτω Λεχωνίων και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου που βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η ζωή του συμπολίτη μας δε μπορεί να γυρίσει πίσω, μπορούμε όμως να αποτρέψουμε να χαθεί άλλη, τόσο άδικα όσο η δική του από εγκληματικά ανεύθυνους πολίτες. Εξοντωτικές ποινές σε όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου