Οικογένειες έζησαν τον ίδιο εφιάλτη

οικογένειες-έζησαν-τον-ίδιο-εφιάλτη-433443

Ψύχραιμος και με ανέκφραστο βλέμμα στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας Βόλου οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ο κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 42χρονου εργαζόμενου στη Χαλυβουργία Φάνη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος πάλεψε με τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, στη Νεάπολη, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του κοιμόταν.
   
Ο 21χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προσήχθη μεταξύ συνολικά 17 υπόπτων για τις δύο πανομοιότυπες εισβολές κακοποιών, με διαφορά μιας ώρας μεταξύ τους, σε κατοικίες στη Νεάπολη και το Φυτόκο τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναγνωρίστηκε από τα μέλη και των δύο οικογενειών.
 
Η σύλληψή του έγινε χθες, όπως αποκλειστικά δημοσίευσε ο «Τ», ώρες μετά την αιματηρή εισβολή στη διώροφη μονοκατοικία της Νεάπολης. Φέρεται να μην είναι ο δράστης που κατάφερε τέσσερις μαχαιριές στον οικογενειάρχη -οι δύο χαρακτηρίστηκαν φονικές- όταν τους όρμησε αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους μέσα στο σπίτι, αλλά το πρόσωπο που τον γρονθοκοπούσε και του έριχνε ακατάπαυστα χτυπήματα στο κεφάλι με το κοντάρι σφουγγαρίστρας.
 
Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και η μεθοδική επεξεργασία των στοιχείων οδήγησαν στον Αλμυρό και την προσαγωγή τουλάχιστον πέντε ατόμων από την περιοχή. Στο πρόσωπο του 21χρονου Βούλγαρου, ο 42χρονος αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του εμφανίστηκαν απόλυτα βέβαιοι ότι πρόκειται για το έναν από τους επικίνδυνους κακοποιούς που ενεπλάκησαν στο μακελειό μέσα στο σπίτι τους.
 
Τα χαρακτηριστικά του με την ίδια βεβαιότητα αναγνώρισε και η οικογένεια του γνωστού στελέχους της ΔΕΗ Βόλου Αχιλλέα Τσιργούλα, ο οποίος μία ώρα πριν το «χτύπημα» της επικίνδυνης σπείρας στη Νεάπολη, βρέθηκε στα χέρια με τον ίδιο δράστη μέσα στο δικό του σπίτι στο Φυτόκο και μετά από πάλη μαζί του εξανάγκασε τον ίδιο και τους συνεργούς του σε φυγή.

Στην πόρτα του Ανακριτή

Ήταν η στιγμή που έδειχνε περίλυπος και έβαλε σιωπηρά τα κλάματα… ο 21χρονος Βούλγαρος, όταν έξω από την πόρτα του Ανακριτή, ανέμενε για να εισέλθει και να απολογηθεί. Σε βαθμό κακουργήματος, λίγο νωρίτερα η Εισαγγελέας Υπηρεσίας άσκησε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση συμμορίας, ληστρική κλοπή, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, απόπειρα κλοπής και τετελεσμένη, οπλοφορία και οπλοκατοχή.
 
Ο κατηγορούμενος για πληθώρα σοβαρών αδικημάτων έλαβε 24ωρη προθεσμία και θα επιστρέψει σήμερα για την απολογία του στον Ανακριτή σχετικά με τη συμμετοχή του στις δύο ληστείες πρωινές ώρες προχθές στο Βόλο.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο νεαρής ηλικίας Βούλγαρος είχε συγκροτήσει μαζί με άλλα τρία άτομα, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και συνεχίζουν να αναζητούνται, ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών του Βόλου. Ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή του στις δύο ληστείες και υποστηρίζει ότι εκείνες τις ώρες τα έπινε σε μπαρ του Αλμυρού.
 
Είναι οι δύο ληστείες –και μία ακόμη εκτός Βόλου- που εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.
 
Οι τρεις συνεργοί του έως χθες το βράδυ παρέμεναν άφαντοι. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους στα σπίτια που έβαλαν στο στόχο τους εντοπίστηκε χθες το πρωί εγκαταλελειμμένο στην Κατερίνη. Εικάζεται ότι κατά τη διάρκεια των προσαγωγών από τον Αλμυρό, εγκατέλειψαν το νομό μπροστά στην επικείμενη σύλληψή τους.
 
 
Πάλη με τους ληστές
Ο 42χρονος οικογενειάρχης από τη Νεάπολη συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, μετά τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε από συνεργό του 21χρονου Βούλγαρου με μαχαίρι, όταν τους κυνήγησε για να τους απομακρύνει από την κατοικία του και να προστατέψει την οικογένειά του.
 
Οι ληστές εισέβαλαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης από την μισάνοιχτη μπαλκονόπορτα στον πρώτο όροφο, που οδηγούσε στο δωμάτιο της 15χρονης κόρης του ζευγαριού. Η νεαρή ξύπνησε και με το μούδιασμα του τρόμου να διαπερνά το σώμα της έμεινε ακίνητη, δίχως καν να μπορέσει να φωνάξει. Τελικά, ευτυχώς, καθώς όπως αποδείχθηκε οι δράστες είχαν επικίνδυνες διαθέσεις.
 
Το σκυλάκι, όμως, που βρίσκονταν μέσα στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού ξύπνησε τα αφεντικά του. Ο 42χρονος άναψε το φως και πετάχτηκε από το κρεβάτι. Κατεβαίνοντας τη σκάλα ήρθε κατά πρόσωπο με τους τρεις της συμμορίας, οι οποίοι στην προσπάθειά του να διαφύγουν εγκλωβίστηκαν στην κλειδωμένη κεντρική πόρτα.
 
Οι δύο κρύφτηκαν και βλέποντας τον τρίτο, ο 42χρονος όρμησε στον ένα. Ακολούθησε άγρια πάλη ενός εναντίον τριών, ενώ ο οικογενειάρχης αιμορραγώντας από τις μαχαιριές τους κυνήγησε μαζί με τη σύζυγό του, την κόρη του και τα πεθερικά του, ακόμη και όταν επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του.
 
Τον ίδιο εφιάλτη
Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες από το πέρασμα των ίδιων, όπως προέκυψε από την έρευνα, ληστών από το σπίτι του 48χρονου Αχιλλέα Τσιργούλα, στο Φυτόκο. Στην κατοικία του, μία ώρα νωρίτερα πριν τη ληστεία στη Νεάπολη, είχε εισέλθει πάλι από ανοιχτή μπαλκονόπορτα ο ένας της συμμορίας, ο 21χρονος που συνελήφθη.
 
Ο κακοποιός πέρασε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η σύζυγος του 48χρονου, ενώ ο ίδιος βρίσκονταν στο καθιστικό, μπροστά στην ανοιχτή τηλεόραση.
 
Ο ληστής δεν έδειξε να πτοείται από τη γυναίκα που κοιμόταν και άρχισε να ψάχνει τα συρτάρια της, αρπάζοντας κοσμήματα και ένα κινητό. Εκείνη αντιλήφθηκε την παρουσία του και ανοίγοντας τα μάτια αντίκρισε τον άγνωστο να ψάχνει δίπλα στο κρεβάτι. Τα ουρλιαχτά της, έκαναν τον σύζυγό της, να τρέξει στο υνοδωμάτιο και να ορμίσει πάνω στον διαρρήκτη. Ακολούθησε σκληρή μάχη μεταξύ τους, όταν ο δράστης έριξε τον 48χρονο στον καναπέ χτυπώντας τον. Η σύζυγός του άρπαξε τον ληστή από το πίσω μέρος της μπλούζας στην προσπάθειά της να τον απομακρύνει και δέχθηκε τις γροθιές του.
 
Τότε ο 48χρονος άρπαξε μια καρέκλα και χτύπησε στην πλάτη τον δράστη, ο οποίος έτρεξε προς την πόρτα. Ευτυχώς που ήταν ανοιχτή, περιέγραφε ο Αχ. Τσιργούλας στον «Τ», λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμενε μέσα και θα έβγαζε μαχαίρι για να αμυνθεί.
 
Με τα παιδιά της οικογένειας να παρακολουθούν έντρομα το σκηνικό, φωνάζοντας πανικόβλητα, ο δράστης άνοιξε την πόρτα, όπου ανέμενε έξω ένας από τους συνεργούς του.
 
Ο 48χρονος συνέχιζε να σπρώχνει τον εισβολέα με τα πόδια της καρέκλας, ωθώντας τον στην έξοδο και τελικά και οι δύο έφυγαν τρέχοντας…
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου