Ληστές μαχαίρωσαν οικογενειάρχη μέσα στο σπίτι του!

ληστές-μαχαίρωσαν-οικογενειάρχη-μέσ-433638

Στυγνούς δολοφόνους αποκάλυψαν οι δύο από τις μαχαιριές που δέχθηκε, παλεύοντας με τους τρεις ληστές της κατοικίας του στη Νεάπολη 42χρονος εργαζόμενος της Χαλυβουργίας. Τα χτυπήματα ήταν φονικά, αποφάνθηκαν οι γιατροί. Το μαχαίρι καρφώθηκε με στόχο να στερήσει τη ζωή του οικογενειάρχη. Με αυτό το κόστος παρ’ ολίγο ο οικογενειάρχης να πληρώσει την καταπρόσωπο συνάντηση με τους αιμοβόρους κακοποιούς. Η μία μαχαιριά σταμάτησε χιλιοστά από το συκώτι και η δεύτερη σε ελάχιστη απόσταση από τον πνεύμονα…

Ο οικογενειάρχης που πάλεψε σκληρά με τους ληστές του σπιτιού του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους χθες στις τέσσερις τα ξημερώματα, κατέληξε με σοβαρά τραύματα στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή του. 

 
Με αυταπάρνηση, στην προσπάθειά του να προστατέψει την οικογένειά του, όρμησε στους τρεις από τους τέσσερις της συμμορίας που εισέβαλαν στο σπίτι του, περνώντας από το υπνοδωμάτιο της 15χρονης κόρης του!
 
Επιχειρώντας να ξεφύγουν, οι αδίστακτοι ληστές παγιδεύτηκαν μπροστά από την κλειδωμένη κεντρική είσοδο της διώροφης κατοικίας. Σε αυτό το σημείο, στο χολ του σπιτιού, εκτυλίχθηκε πραγματικό μακελειό. Όταν ο 42χρονος επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον έναν από τους επικίνδυνους κακοποιούς, δέχθηκε επίθεση από τους άλλους δύο.
 
Μπροστά στα πανικόβλητα μάτια της συζύγου του και της κορούλας τους, που ούρλιαζαν από αγωνία, ο 42χρονος χτυπήθηκε ανελέητα, με γροθιές, κλωτσιές, αλλά και με κοντάρι σφουγγαρίστρας που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Το χειρότερο ότι ο ένας από τους τρεις έστρεψε το μαχαίρι εναντίον του και χτύπησε σχεδιασμένα.
 
Αιμορραγώντας από τα βαθιά τραύματα, ο 42χρονος είχε το κουράγιο να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά του να πιάσει τους κακοποιούς. Η ζωή του κινδύνεψε περισσότερο, όταν επιχείρησε να τους κυνηγήσει με το αυτοκίνητό του, αλλά εκείνοι με το δικό τους όχημα ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα απειλώντας να τον παρασύρουν.
 
Ξυπόλητοι, ρίχνοντας πέτρες, όλα τα μέλη της οικογένειας κυνήγησαν το αυτοκίνητο των ληστών και παρ’ ολίγο φονιάδων. Ακόμη και ο πεθερός του 42χρονου που βγήκε στο δρόμο να τους ακινητοποιήσει με το μπαστούνι του.
 
Οι λεπτομέρειες του σκηνικού που διαδραματίστηκε στις τέσσερις το πρωί και για δέκα λεπτά της ώρας στην κατοικία της οικογένειας του 42χρονου εργαζομένου της Χαλυβουργίας, στην οδό Τσακάλωφ 33, είναι ανατριχιαστικές σύμφωνα με τις περιγραφές των μελών της οικογένειας στον «Ταχυδρόμο».
 
 
Δίπλα από το κρεβάτι 15χρονης!
Περίπου στις 4 το πρωί οι τέσσερις αδίστακτοι της συμμορίας σταθμεύουν επί της οδού Τσακάλωφ το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν.
Ο ένας μένει μπροστά από το διώροφο σπίτι, στον αριθμό 13, το οποίο βρίσκεται σε μη πυκνοκατοικημένο σημείο. Οι κινήσεις τους είναι σχεδιασμένες, μετά από παρακολούθηση της οικογένειας. Την κατοικία-στόχο είχαν πλησιάσει λίγα λεπτά νωρίτερα, πετώντας «δόλωμα» με υπνωτικό στα δύο σκυλιά της οικογένειας που βρίσκονταν στα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου.

 

Για την αναρρίχησή τους οι άλλοι τρεις ληστές χρησιμοποιούν τα σιδερένια κιγκλιδώματα που τα πεθερικά είχαν τοποθετήσει στα παράθυρα του ισογείου, όπου διαμένουν οι ίδιοι, για την αποτροπή των διαρρηκτών!
 
Από τα κιγκλιδώματα οι τρεις δράστες πατάνε στο περβάζι και περνάνε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Η μπαλκονόπορτα που είναι μισάνοιχτη για δροσιά είναι εκείνη στο δωμάτιο της 15χρονης κόρης του ζευγαριού.
 
Ο ένας από τους ληστές με την είσοδό του στο δωμάτιο σταματά μπροστά στη τσάντα της νεαρής. Ο θόρυβος που κάνουν τα κλειδιά που έβγαλε από την τσάντα της ψάχνοντάς την, ξυπνούν την 15χρονη. Αποδεικνύεται σωτήριο ότι το κρεβάτι της είναι υπερυψωμένο και οι δράστες δεν έχουν οπτική επαφή μαζί της.
 
«Δεν μπόρεσα να βγάλω ούτε φωνή. Με διαπέρασε ανατριχίλα όταν αντιλήφθηκα την παρουσία αγνώστων στο σπίτι. Μια άσχημη μυρωδιά διαπέρασε το χώρο, άκουγα μέχρι και το θόρυβο από τις κλειδώσεις στα γόνατά τους, ενώ περπατούσαν σιγά στο δωμάτιό μου. Έμεινα ακίνητη, με το πρόσωπο στραμμένο προς τον τοίχο, όπως τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου», περιέγραφε η ανήλικη.
 
 
Το σκυλί προειδοποίησε
Οι ληστές περνούν στα άλλα δωμάτια. Δεν γνωρίζουν όμως ότι ένα τρίτο μικρόσωμο σκυλάκι, η «Sugar», κοιμάται στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Το σκυλί γρυλίζει στο άκουσμα των ελαφροπατημάτων και το ζευγάρι ξυπνά και ανάβει το φως. Οι κακοποιοί καταλαβαίνουν ότι τους «έπιασαν» και κατεβαίνουν την εσωτερική σκάλα του σπιτιού για να διαφύγουν.
 
Περνούν το χολ και εγκλωβίζονται μπροστά στην κλειδωμένη κεντρική είσοδο. Οι δύο κρύβονται πίσω από ένα ψυγείο και ο τρίτος κολλά στον τοίχο δίπλα στην πόρτα. Ο 42χρονος κατεβαίνει τρέχοντας τη σκάλα και ενστικτωδώς ξεκλειδώνει την είσοδο για να τους κυνηγήσει. Δεν βλέπει τίποτε και επιστρέφει στο εσωτερικό, όταν με την άκρη του ματιού του αντιλαμβάνεται τον έναν από τους τρεις. Του ορμά για να τον ακινητοποιήσει. Οι άλλοι δύο του επιτίθενται, βγαίνοντας πίσω από το ψυγείο.
 
Οι τρεις κακοποιοί χτυπούν δίχως έλεος τον 42χρονο. Ο ένας του καρφώνει τέσσερις φορές το μαχαίρι που κρατά. Ο δεύτερος αρπάζει μια σφουγγαρίστρα και προσπαθεί να μετατρέψει το κοντάρι της σε φονικό όπλο χτυπώντας το θύμα στο κεφάλι. Ο τρίτος τον γρονθοκοπεί. Ο σωματώδης 42χρονος συνεχίζει να παλεύει μαζί τους. Τα πεθερικά του βγαίνουν από το ισόγειο, όπου διαμένουν. Η σύζυγός του και η κόρη του ουρλιάζουν απεγνωσμένα.
 
 
Τους κυνηγούσε μαχαιρωμένος!
Από την ανοιχτή πια πόρτα οι ληστές τρέχουν έξω. Επιβιβάζονται στο ΙΧ αυτοκίνητο που τους περίμενε ο τέταρτος. Με ακατάσχετη αιμορραγία ο 42χρονος βγαίνει στο δρόμο, έχοντας αρπάξει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο για να τους καταδιώξει. Το όχημα των δραστών κινείται αντίθετα στο μονόδρομο. Ο 42χρονος αναγκάζεται σε όπισθεν, όταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα οι κακοποιοί φαίνεται ότι δεν διστάζουν να συγκρουστούν.
 
Το όχημα κόβει ελάχιστα ταχύτητα μπροστά στο σπίτι. Ο πεθερός του χτυπά το καπό και το παρμπρίζ με το μπαστούνι του. Η σύζυγος του 42χρονου πετά πέτρες εναντίον τους. Η γειτονιά έχει βγει στα μπαλκόνια. Παρακολουθεί άφωνη όσα συμβαίνουν.
 
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρει εσπευσμένα τον μαχαιρωμένο άντρα στο Νοσοκομείο Βόλου. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας καταφθάνουν άμεσα στο σημείο του μακελειού για τις πρώτες καταθέσεις και τη λήψη στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες-τέρατα.
 
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνέχιζε να εξετάζει εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης που θα αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών και θα οδηγήσει στη σύλληψή τους.
 
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και τέθηκε στο μικροσκόπιο των ερευνών.
 
 
Η γειτονιά ήταν στοχευμένη
Τα τηλέφωνα στο σπίτι του 42χρονου χτυπούν ακατάπαυστα για να πληροφορηθούν για την κατάσταση της υγείας του, που ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Μία γειτόνισσα εξιστορεί στην πεθερά του τραυματισμένου άντρα, που ηρωικά πάλεψε με τους ληστές, ότι την περασμένη Κυριακή στο σπίτι της, αλλά και σε ένα διπλανό ακούστηκαν περίεργοι θόρυβοι που παρέπεμπαν σε προσπάθεια εισόδου στις κατοικίες.
 
Η ίδια, αλλά και η γειτόνισσά της, ήταν ξύπνιες εκείνη την ώρα. Πάλι γύρω στις 4 το πρωί. Άναψαν τα φώτα και η εισβολή απετράπη. Ενημέρωσαν την αστυνομία για τις ύποπτες κινήσεις που αντιλήφθηκαν και πληροφορήθηκαν ότι η περιοχή της Νεάπολης είναι στόχος διαρρηκτών…
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου