Γολγοθάς στα χέρια ληστών

γολγοθάς-στα-χέρια-ληστών-443947

Υπό την απειλή μαχαιριού, φιμωμένη και δεμένη παρακολουθούσε επί δύο ώρες κουκουλοφόρους ληστές να ψάχνουν κάθε σημείο της μονοκατοικίας της στην Αγία Παρασκευή. Χωρίς οίκτο απέναντι στο τρομοκρατημένο βλέμμα της γιαγιούλας, οι ληστές έψαξαν κάθε πιθανό σημείο όπου θα μπορούσε να φυλάει το κομπόδεμά της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Την αιφνιδίασαν, την ακινητοποίησαν και την απείλησαν για χρήματα. Το εφιαλτικό δίωρο στα χέρια των «τεράτων» ήταν για την ανυπεράσπιστη ηλικιωμένη η εβδομάδα των δικών της παθών. Κανείς δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε στη μονοκατοικία της, ούτε δυστυχώς και ο γιος της, το σπίτι του οποίου χωρίζει μια μεσοτοιχία από εκείνο της μητέρας του. Οι αδίστακτοι ληστές άφησαν ήσυχη την ηλικιωμένη μόνο όταν εντόπισαν και άρπαξαν χρηματικό ποσό 7.000 ευρώ.

Ένας ακόμη φάκελος ληστείας σε βάρος μοναχικής ηλικιωμένης άνοιξε για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Τα κρούσματα πληθαίνουν ανησυχητικά, δημιουργώντας έντονο κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους ηλικιωμένους, οι οποίοι μένουν μόνοι τους.

Στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής ήταν ο νέος στόχος ληστών. Οι δύο κουκουλοφόροι φαίνεται ότι παραμόνευαν επί ώρες έξω από τη μονοκατοικία της ηλικιωμένης, κοντά στην εκκλησία της περιοχής, πριν περάσουν στο εσωτερικό της.

Στις 2:45 το πρωί εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου διαμένει μόνη της η 81χρονη. Διέρρηξαν την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου και άρπαξαν από το στόμα την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία κοιμόταν, αποτρέποντάς την να καλέσει σε βοήθεια.

Οι ληστές φορούσαν ολοπρόσωπες μαύρες κουκούλες καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους και με ξενική προφορά, χαμηλόφωνα για να μη γίνουν αντιληπτοί, ζητούσαν επίμονα χρήματα. Ο ένας ακινητοποίησε την 81χρονη από τα χέρια, κρατώντας απειλητικά στο λαιμό της μαχαίρι.

Ο δεύτερος δεν άφησε ούτε σημείο του σπιτιού ανέγγιχτο, αναζητώντας με μανία χρήματα. Το βασανιστήριο της ανυπεράσπιστης ηλικιωμένης έληξε μετά από δύο ολόκληρες ώρες. Οι ληστές δεν άφησαν το θύμα τους όταν βρήκαν πού φύλαγε το πρώτο χρηματικό ποσό και συνέχισαν να ψάχνουν. Η 81χρονη είχε κρυμμένα χρήματα σε διάφορα σημεία των δωματίων. Οι δράστες αναχώρησαν, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 7.000 ευρώ.

Πριν τη φυγή τους φίμωσαν το στόμα της ηλικιωμένης με ύφασμα και με άλλο κομμάτι της έδεσαν τα χέρια. Ήταν 4:45 το πρωί όταν έσπευσαν να εξαφανιστούν. Λίγο αργότερα η 81χρονη προσπάθησε και κατάφερε να απαλλαχθεί από τα «δεσμά». Έντρομη και εξαντλημένη κατευθύνθηκε στο διπλανό σπίτι, χτυπώντας την πόρτα του γιου της για βοήθεια.

Ο ίδιος φέρεται ότι δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό από όσα είχαν μεσολαβήσει στην κατοικία της μητέρας του, καθώς οι ληστές έδρασαν με απόλυτη ησυχία. Ακόμη όμως και αν άκουγε θόρυβο, ίσως να μην υποψιαζόταν ότι η μητέρα του είχε πέσει θύμα ληστείας, καθώς η ηλικιωμένη συνηθίζει να ξυπνά τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες και να κάνει δουλειές στο σπίτι της.

Η 81χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους, από όπου αναχώρησε το μεσημέρι. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έσπευσαν στο σπίτι, αναζητώντας κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της ληστείας.

Είναι η δεύτερη ληστεία με θύμα μοναχική ηλικιωμένη στο Βόλο από τις αρχές του 2011. Η προηγούμενη σημειώθηκε την 1η Απριλίου στην Πορταριά, με τους ληστές να ταλαιπωρούν 84χρονη γυναίκα για 300 ευρώ και μερικά κοσμήματα.

Βρέθηκε νεκρή σε αγρό!

Εξάλλου νεκρή βρέθηκε δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της ηλικιωμένη στην Αλόννησο. Πρόκειται για 83χρονη η οποία έπασχε από άνοια και τα ίχνη της χάθηκαν την περασμένη Κυριακή. Συγγενείς της άρχισαν να την αναζητούν παντού, χωρίς οι εναγώνιες προσπάθειές τους να έχουν αποτέλεσμα. Την επόμενη ημέρα η εξαφάνιση δηλώθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου.

Στις 7:30 το απόγευμα προχθές το άψυχο σώμα της άτυχης ηλικιωμένης εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε αγρό στην περιοχή «Παλαιοχωραφίνας». Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η ηλικιωμένη, η οποία χάθηκε και απομακρύνθηκε από το σπίτι της, δεν μπόρεσε να αντέξει και εξέπνευσε.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου