Στο κενό με τη γαλανόλευκη…

στο-κενό-με-τη-γαλανόλευκη-448128

Σοκ στην οδό Κύπρου 36 στο Βόλο από την πτώση 67χρονης, στην προσπάθειά της να τοποθετήσει στο μπαλκόνι την ελληνική σημαία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Βρήκε ακαριαία το θάνατο μετά τη «βουτιά» από μπαλκόνι πρώτου ορόφου, μπροστά στα μάτια γειτόνων της που έγιναν μάρτυρες του φρικτού ατυχήματος.
 
Στις 9:15 το πρωί χθες η 67χρονη Μαρία Βαλή τοποθέτησε τη γαλανόλευκη στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στο δεύτερο όροφο κτηρίου, στην οδό Κύπρου. Θέλησε το ίδιο να κάνει και στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, χώρο στον οποίο μαζί με το ισόγειο λειτουργεί το γυμναστήριο του γιου της.
 
Με την ελληνική σημαία η γυναίκα εξήλθε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, από το οποίο όμως απουσίαζε ένα μεγάλο μέρος από τα κάγκελα μπροστά από τη μπαλκονόπορτα. Στην προσπάθειά της να τοποθετήσει τη σημαία, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.
 
Χτύπησε στο πεζοδρόμιο με το κεφάλι. Ο τραυματισμός της ήταν θανάσιμος. Εξέπνευσε μπροστά από το γυμναστήριο ακαριαία. Γείτονές της, οι οποίοι εκείνη την ώρα κινούνταν στο δρόμο για τα ψώνια και τις δουλειές της ημέρας, έμειναν με κομμένη την ανάσα μπροστά στη θέα του ακίνητου σώματός της μέσα σε λίμνη αίματος. Καταστηματάρχες και πελάτες ακριβώς μπροστά στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος υπέστησαν σοκ.
 
Κανείς δεν πρόλαβε να βοηθήσει την 67χρονη, η οποία εξέπνευσε αμέσως μετά την πτώση της. Άφωνη και κατάχλωμη μία νεαρή, η οποία γυμναζόταν εκείνη την ώρα στο γυμναστήριο και συγκεκριμένα στο διάδρομο που βρίσκεται στη τζαμαρία, έτρεξε στο δρόμο όταν είδε το σώμα της γυναίκας να πέφτει ακριβώς μπροστά στα μάτια της στο οδόστρωμα.
 
Η είδηση του φρικτού δυστυχήματος έπεσε σαν κεραυνός σε όλη την περιοχή. Διερχόμενοι στάθηκαν στο σημείο σοκαρισμένοι όταν πληροφορήθηκαν το μοιραίο, ενώ γειτόνισσες και φίλες επί πολλά χρόνια της 67χρονης ξέσπασαν σε κλάματα. Ήταν ένας άνθρωπος ζωντανός, η ψυχή του γυμναστηρίου του γιου της, μια γυναίκα πάντα πρόσχαρη και με περισσή ενέργεια και όρεξη για ζωή, όπως έλεγαν συγκλονισμένες γειτόνισσές της, που έμειναν επί πολλές ώρες να κοιτούν το σημείο της πτώσης, αδυνατώντας να πιστέψουν πόσο άδικα και τραγικά κατέληξε.
 
Σε δευτερόλεπτα τα δυσάρεστα έφτασαν μέχρι το κοντινό σχολικό συγκρότημα του Παγκύπριου, όταν μαθητής που βάδιζε εκείνη την ώρα επί της οδού Κύπρου και έγινε μάρτυρας της πτώσης ενημέρωσε συμμαθητές του και εκπαιδευτικούς για το δυστύχημα.
 
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε άμεσα ανέλαβε τη διακομιδή του άψυχου σώματος της 67χρονης στο Νοσοκομείο Βόλου. Από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, το οποίο ενεργεί προανάκριση, διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
Η οικογένειά της, συγγενείς, γνωστοί και φίλοι, ολόκληρη η γειτονιά βυθίστηκε στο βαρύ πένθος για την ξαφνική απώλειά της. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα της απευθύνουν το ύστατο χαίρε. Η κηδεία της θα γίνει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου